Aşağı Saksonya’da Türk bakan yok

Güncelleme Tarihi:

Aşağı Saksonya’da Türk bakan yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 12:32

Aşağı Saksonya’da 20 Ocak’ta yapılan seçim sonrası iktidarı 1 sandalye farkladevralan SPD-Yeşiller koalisyonu, kabinede anlaştı. Bakan Aygül Özkan’ın yerine SPD’liCornelia Rundt atandı. 3 Türk’ün meclise girdiği eyalette Türk bakan olmayacak.

Haberin Devamı

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nde hükümet kurma çalışmaları tamamlandı. Eyaleti 5 yıl boyunca seçimin galibi SPD ile Yeşiller yönetecek. Uzun süren pazarlıklar sonunda kabine de açıklandı. Buna göre Eyalet Başbakanı SPD’li Stephan Weil olacak. Başbakanla birlikte 10 kişiden oluşan kabinede hiç Türk kökenli yer almayacak. Kabinede SPD’ye 6, Yeşillere 4 bakanlık verildi.

ÖZKAN’IN YERİNE RUNDT

Almanya’nın ilk Türk kadın bakanı olarak tarihe geçen ve Aşağı Saksonya’da 2 yılı aşkın süre kabinede yer alan Sosyal, Kadınlar, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan’ın yerine SPD’den Cornelia Rundt atandı. Cami kontrolleri nedeniyle Müslüman ve Türk kesimden büyük tepki alan İçişleri Bakanı Uwe Schünemann’ın yerine ise SPD’li Boris Pistorius geldi. Kabine şu isimlerden oluştu: Stephan Weil (Başbakan-SPD), Stefan Wenzel (Başbakan Yardımcısı, Çevre ve Enerji Bakanı-Yeşiller), Olaf Lies (Ekonomi Bakanı-SPD), Christian Meyer (Tarım Bakanı-Yeşiller), Gabriele Heinen-Kljajic (Bilim Bakanı-Yeşiller), Cornelia Rundt (Sosyal İşler Bakanı-SPD), Boris Pistorius (İçişleri Bakanı-SPD), Frauke Heiligenstadt (Kültür Bakanı-SPD), Peter-Jürgen Schneider (Maliye Bakanı- SPD), Antje Niewisch-Lennartz (Adalet Bakanı-Yeşiller)

Yemin töreni 19 Şubat’ta

Hükümeti bir milletvekili fazlalıkla kuran SPD-Yeşiller koalisyonu, 19 Şubat’da mecliste yapacakları yeminle göreve başlayacak. Meclis ilk oturumunu da bu tarihte yapacak. Yemin törenine milletvekili seçilen Filiz Polat, Belit Onay ile Mustafa Erkan da katılacak. Meclisi çok az oy farkıyla kaçıran Aygül Özkan ise birinci yedek sırada bulunuyor. Özkan’ın da ilerleyen aylarca meclise girmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!