Artık yapıştırma yok! 2024 stratejisi belli oldu...

Güncelleme Tarihi:

Artık yapıştırma yok 2024 stratejisi belli oldu...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2024 11:27

İklim korumaya dikkati çekmek için geçen yıl kendilerini yollara yapıştırarak yaptıkları eylemlerle ülke çapında tepki çeken ‘Son Nesil’ aktivistleri, yeni yılda kendilerini yollara yapıştırmayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

SON Nesil’ aktivistleri, ‘2024 Stratejisi’ üzerine yaptıkları açıklamada, artık başka protesto biçimlerini seçeceklerini söyledi. Grup, mart ayından itibaren ‘ülke çapında düzensiz toplantılar’ çağrısında bulunmayı planlıyor. Açıklamada, “Küçük gruplara ayrılıp sokakları abluka altına almak yerine, çok sayıda insanla birlikte düzensiz toplantılar gerçekleştireceğiz. Yapışma ve sokak ablukaları bölümü burada sona eriyor” denildi. Basın açıklamasına göre aktivistler, iklim yıkımından sorumlu olanlarla doğrudan yüzleşmeyi, politikacılar ve diğer karar vericilerle kamuoyu önünde ve kameralar önünde yüzleşmeyi hedefliyor. Açıklamada, “Öte yandan, geçmişte petrol boru hatları, havaalanları ya da RWE tesislerindeki protestolarda olduğu gibi, protestolarımız için fosil yakıt yerlerini daha fazla ziyaret edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Artık yapıştırma yok 2024 stratejisi belli oldu...
BERLİN’DE 550 EYLEM YAPTILAR
‘Son Nesil’ iklim aktivistleri, 24 Ocak 2022’de radikal bir iklim değişikliğini gündeme getirmek için sokak blokajlarına başlamıştı. Protestolar müzelerde, stadyumlarda ve bakanlıklarda da gerçekleşti. Sadece Berlin Polisi geçen yıl 550 eylemi kayıt altına aldı. Berlin Savcılığı son iki yılda 3 bin 700 dava yürüttü. Almanya genelinde aktivistler defalarca cezalara çarptırıldı. Yapıştırma kampanyalarından etkilenenlerin çoğu aktivistlere öfkelendi ve hatta ‘yeşil’ politikacılar bile eylemlerinin ters etki yarattığını savundu. Uzun süredir sessizliğini koruyan grubun sözcülerinden Lina Johnsen, “Hükümetimizin neden çiftçilerin protestolarına iklim adaleti hareketinin protestolarından çok daha açık olduğunu merak ediyoruz” dedi. Johnsen, 3 Şubat’ta gerçekleştirmeyi planladıkları ‘kitlesel abluka’ eylemini aşırı sağa karşı bir eylem lehine iptal ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!