"Artık Türkiye'ye gitmemiz gerekmeyecek"

Güncelleme Tarihi:

Artık Türkiyeye gitmemiz gerekmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 17:42

Yurt dışındaki Türk vatandaşlarına bulundukları ülkelerde Türkiye’deki seçimler için oy kullanma hakkı tanıyan yasa tasarısının TBMM’de kabul edilmesinin Hollanda’da yankıları devam ediyor.

Haberin Devamı

Söz konusu düzenlemeyi "Modern devlete yakışan budur" sözleriyle değerlendiren Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda Başkanı Veyis Güngör, oy kullanmak için artık Türkiye;ye gitmelerine gerek kalmadığını söyledi.

Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, tasarının TBMM;den geçmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, "Bu durumda önümüzdeki ilk genel seçimlerde yaşadığımız ülkede oy kullanmamız mümkün olacaktır" diye konuştu.

"Modern bir devlete yakışan da budur. Emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz" diyen Güngör, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bir vatandaşlık hakkı olduğu kadar, yükümlülük de olan oy kullanmak için artık Türkiye'ye gitmemiz gerekmeyecek. Yaşadığımız ülke Hollanda;da siyasi katılımı teşvik edici sayısız faaliyet gerçekleştiren UETD Hollanda, biz yurt dışında yaşayan Türklerin, aidiyet duyduğumuz ülkemizi yönetecek siyasileri seçmemizin önündeki en önemli engelin kaldırılmasından son derece mutlu olmuştur. Tasarının hazırlanmasında emeği geçen başta Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olmak üzere, Adalet, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları ile Yüksek Seçim Kurulu yetkililerine teşekkür eder, düzenlemenin uygulanması aşamasında başarılar dileriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!