Arjantin devlet başkanı için dua ediyor

Güncelleme Tarihi:

Arjantin devlet başkanı için dua ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 14:28

Arjantin'de gündem devlet başkanının sağlığına kilitlendi. Cristina Fernandez de Kirchner'in geçtiğimiz Ocak ayından sonra yeniden ameliyat olacağının açıklanması ülkenin geleceğiyle ilgili kaygıların artmasına da yol açtı. Fernandez bu kez beyninde oluşan kanamayı durdurmak için ameliyat oldu.

Haberin Devamı

Birkaç gün önce subdural hemotom teşhisi konularak bir aylık yatak istirahatı verilen Kirchner'in sol kolunda karıncalanmalar ve kas ağrıları şikayetleri nüksedince ameliyata alınacağı açıklanmıştı. Arjantinli liderin müşaade altına alınmasıyla birlikte Arjantinliler, Favoloro Vakfı Hastanesi'ne akın etti. Hastane bahçesinde çadırlar kurarak, ameliyat saatini dualar ederek beklediler.
Hükümet sözcüsü Alfredo Scocmiari 90 dakika süren ameliyatın başarılı geçtiğini açıkladı. Cristina Kirchner'e geçen ocak ayında triod kanseri teşhisi konulmuş ve birkaç gün sonra triot bezlerinden ameliyat olmuş ancak daha sonra alınan dokunun kanserli olmadığı anlaşılmıştı.

#FUERZACRISTINA TREND TOPİC OLDU

Arjantin liderinin sağlık durumu kamuoyuna açıklandığı son üç günden beri #FuerzaCristina (DirenCristina) etiketi twitter gündeminin üst sıralarında yer alıyor. Bazı televizyon kanalları da “Diren Cristina” bandıyla yayın yapıyor. Buenos Aires sokakları ve Favoloro Hastanesi'nin duvarları vb hemen her yerde aynı destek yazıları göze çarpıyor.

Haberin Devamı

İKTİDAR PARTİSİ LİDERİ SEÇİM KAMPANYASINDA YOK

Doktorlar, Cristina Kirchner'in haftaya taburcu olabileceğini ama 30 ila 45 gün arasında dinlenmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu nedenle, 27 Ekim'de yapılacak senatonun üçte birinin meclisin yarısının yenileneceği ara seçim kampanyasında Cristina Kirchner yer alamayacak. 11 Ağustos'ta yapılan ön seçimlerde iktidar partisi Partido Justicialista ülke çapında birinci olmasına rağmen, ülkenin kaderini belirleyen 14 milyonluk Buenos Aires eyaletinde ikinci sıraya düşmüş, 24 bölgenin, 14'ünü kaybetmişti. Iktidar partisinin yaşadığı oy kaybının devam etmesi bekleniyor ancak bir önceki seçimlerde yani 2011'de alınan %54'lük yüksek oy oranı nedeniyle, meclis aritmetiğinin değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!