Anuga'da Türk-Alman kardeşliği

Güncelleme Tarihi:

Anugada Türk-Alman kardeşliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 11:52

ALMANYA'nın Köln kentinde 10 Ekim tarihinde düzenlenecek olan ANUGA gıda fuarında Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Türk-Alman Ekonomi Kongresi düzenleyecek.

Haberin Devamı

Köln'de düzenlenen basın toplantısında yetkililer dünyanın en önemli gıda fuarı ANUGA ve düzenlenecek kongre hakkında bilgiler verdiler. Bilgilendirme toplantısında konuşan Köln Fuarı Koelnmesse GmbH Gıda Bölüm Başkanı Peter Grouthes kongrenin Türk ve Alman ekonomik ilişkileri ve aynı zamanda insan ilişkilerini güçlendiren ve pekiştiren önemli adımlardan biri olduğunu belirtti. Grothues Anuga Fuarı'na Türkiye'den katılımın bu yıl 200'e vararak rekor seviyeye ulaştığını belirterek, “Bu fuara toplam 6 bin 300 firma katılacak. Bu firmaların yüzde 80'i yurtdışından ve 100 farklı ülkeden. Birçok büyük şirketin yanı sıra, çok sayıda orta ölçekli ve küçük işletme de yeni işbirlikleri oluşturmak ve yeni pazarlara açılmak için Köln'de sunulan bu imkanlardan yararlanacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye partner ülke
TD-IHK Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Önel ise Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin altını çizerek şunları söyledi: “Kongremizin Anuga Fuarı çerçevesinde gerçekleşmesine karar verildi. Bu yıl Türkiye Anuga'ya partner ülke olarak katılıyor. Türkiye'nin önemi Almanya'da gün geçtikçe artmakta. Bu kongreye önemli işadamlarının yanı sıra Türkiye ve Almanya'dan bakanlar katılacak. Bu kongrede işadamlarımız önemli ortaklıklar kuracaklar.”


Düzenlenen toplantıda ayrıca Ford Türk Kaynakları Grup Yöneticisi Habib Kaya, TD-IHK'dan Özkan Öztürk ve Genel Müdür Holger Hey de hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!