Antalya Valisi kardeş şehir Nürnberg’de

Güncelleme Tarihi:

Antalya Valisi kardeş şehir Nürnberg’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2022 13:10

Nürnberg ile Antalya arasındaki kardeş şehir anlaşması nedeniyle şimdi de Antalya heyeti Nürnberg’e geldi. İki kent arasında Ekim 1997’de başlayan kardeş şehir ilişkilerinin 25’inci yıl dönümünde karşılıklı ziyaretler yapılarak ilişkiler pekiştirildi.

Haberin Devamı

EKİM ayı başında Antalya ziyareti yapan Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve beraberindeki heyetin ardından bu kez de Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş ve üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet Nürnberg’e geldi. Altı gün sürecek ziyaret, Nürnberg Basın Kulübü’nün (Presseclub Nürnberg) iki şehrin basın cemiyetleri arasında 22 sene önce kurulan partnerlik programı kapsamında gerçekleşti. İlk gün Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann tarafından ağırlanan Antalya heyeti için ikinci günde Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König tarafından tarihi belediye binası salonunda bir resepsiyon verildi. Antalya’dan gelen heyet daha sonra Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’in davetlisi olarak akşam yemeğine katıldı.

Antalya Valisi kardeş şehir Nürnberg’de

Antalya Valisi kardeş şehir Nürnberg’de
PROGRAM YOĞUN
Nürnberg ziyaretinin üçüncü gününde Antalyalı gazeteciler Nürnberg Basın Kulübü’nün ‘Türk Akşamı’ programına katılacak, beşinci günde de Alman üçüncü TV kanalı Bayerischer Rundfunk ve günlük çıkan yerel gazete Nürnberger Zeitung’u ziyaret ederek meslektaşlarıyla bir araya gelecekler. Ardından Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD) ile buluşma gerçekleştirecek. Programın son gününde ise Mittelfranken Emniyet Müdürü Roman Fertinger ile öğle yemeğinde buluşulacak. Mittelfranken Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü ile de bir araya gelecek olan Antalyalı gazeteciler, Emniyet Müdürlüğü’nde ‘Gazetecilerin Polis Teşkilatı Nezdinde Hakları’ başlığıyla gerçekleştirilecek sunumu izleyecekler.

Haberin Devamı

AÇILIŞI BAŞKAN YAPACAK
Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Markus König’in, iki Almanya’nın birleşme günü olan 3 Ekim’de Antalya’da özel bir kutlamaya katılmasından sonra bu defa Antalya Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek’in de ‘Nürnberger Christkindlesmarkt’ adlı ünlü Noel Pazarı etkinliklerine katılacağı bildirildi. 25 Kasım-24 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Nürnberg Noel Pazarı’nın açılışının bizzat Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek tarafından yapılması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!