Antalya heyeti Nürnberg’de

Güncelleme Tarihi:

Antalya heyeti Nürnberg’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 11:52

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz başkanlığında 10 kişilik bir heyet, kardeş şehir anlaşmasının 25’inci yılın edeniyle düzenlenen kutlamalara katılmak üzere üç günlük ziyaret için Nürnberg’e geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek (CHP), pazartesi günü Antalya ve bazı ilçelerinde yaşanan sel felaketinden dolayı Nürnberg programını iptal etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

ANTALYA heyeti, İN:SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek, Nürnberg Dış İlişkiler Daire Başkanı Christine Schüssler, Nürnberg Büyükşehir idarecilerinden Stefanie Wimmer, Nürnberg Metropol Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar ve diğer yetkililer tarafından havaalanında karşılandı. İlk önce dünyaca ünlü Nürnberg Noel Pazarı’nda Antalya standını, ardından Fembo Haus Müzesi, yeraltı zindanları ve Nürnberg Kalesi’ni gezen heyet, İN:SAN derneğinin Mevlana Restoran’da düzenlediği akşam yemeğine katıldı. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz, Başkan Muhittin Böcek’in programa katılmak için daha önceden karar verdiğini ancak Antalya ve ilçelerinde yaşanan yoğun sel felaketi nedeniyle vatandaşların yanında olması gerektiği için ekibe dahil olmadığını söyledi. Başkanı temsilen 10 kişilik bir heyetle Nürnberg’e geldiklerini belirten Filiz, “Nürnberg ile kültür, sanat, ekonomi ve ticaret gibi çok çeşitli konularda yıllardır devam eden ilişkilerimizin bundan böyle de en samimi bir şekilde devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Antalya heyeti Nürnberg’de

Antalya heyeti Nürnberg’de
KÖNIG TARAFINDAN AĞIRLANACAK
İN:SAN Derneği Başkanı Özlek de “Nürnberg Noel Pazarı’ndaki Antalya standı maddi ve manevi yükleri olan bir stant. Fakat buna rağmen dernek için Türk toplumu için ve Antalya-Nürnberg kardeş şehir ilişkilerinin gelişmesi için her türlü zorluğa katlanıyoruz. Parasını da ödüyoruz ve Antalya’ya yakışır bir stant oluşuyor” dedi. Üç gün boyunca çeşitli yerler ziyaret edilecek, heyet 16 Aralık’ta Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ve Nürnberg Havaalanı Genel Müdürü Dr. Michael Horn tarafından ağırlanacak. Heyet, 17 Aralık’ta Antalya’ya geri dönecek.
Antalya heyeti Nürnberg’de

Antalya heyeti Nürnberg’de

BAKMADAN GEÇME!