Annesinin Almanya hikayesini sahneledi

Güncelleme Tarihi:

Annesinin Almanya hikayesini sahneledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 10:43

Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Dinçer Güçyeter, annesinin Almanya anılarını, ‘Annemin Almanya Masalı’ adlı tiyatro oyunuyla sahneye taşıdı.

Haberin Devamı

ALMANYA’ya çalışmaya gelen birinci kuşak Türk erkeklerin yaşamları birçok filme, romana veya oyuna konu olurken, bu kuşak erkeklerle birlikte Almanya’ya gelen kadınların hikayesi çok fazla anlatılmadı. Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Dinçer Güçyeter, Almanya’ya gelen birinci kuşak annesinin anılarını ‘Annemin Almanya Masalı’ adlı tiyatro oyunuyla sahneye taşıdı. Essen’deki Katakomben Tiyatrosunda sahnelenen oyun, büyük ilgi gördü.

Annesinin Almanya hikayesini sahneledi

Güçyeter, oyunda, Almanya’da çalışan babasıyla evlenip buraya gelen annesinin ekonomik ve diğer sorunlarla geçen yaşamını anlatıyor. Güçyeter’in annesinin yaşadığı sorunlar, aynı zamanda Almanya’ya eşlerinin yanına ya da yalnız çalışmaya gelen çok sayıda kadının da yaşadıkları sorunları anlatıyor. Bu nedenle Güçyeter, “Bu oyunu, daha katlanılır bir hayat için yollara düşüp gençliğini, sevdalarını, sözlerini, heveslerini kök salabilme telaşıyla valizinden çıkarmayı unutan tüm ‘Gastarbeiter’ anne-babalara ve pencere önü çocuklarına ithaf ediyorum” dedi.
Annesinin Almanya hikayesini sahneledi

BAKMADAN GEÇME!