Andre E. kendini savundu: ‘NSU üçlüsüyle yakın temasım yok!’

Güncelleme Tarihi:

Andre E. kendini savundu: ‘NSU üçlüsüyle yakın temasım yok’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2023 11:29

Daha önce NSU teröristi Beate Zschaepe’yi yattığı cezaevinde dinleyen Bavyera Eyalet Parlamentosu NSU Araştırma Komisyonu, şimdi de NSU davası sanıklarından Andre E.’yi konuk etti.

Haberin Devamı

2018 yılında Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi tarafından NSU davasında terör örgütünü desteklemek suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Andre E., NSU teröristleri Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschäpe ile ilişkisi hakkındaki soruları yanıtladı. Komisyon üyelerine yaptığı açıklamalarda kendisini temize çıkarmaya çalışan Andre E., aşırı sağcı camiadan ayrıldığını anlattı. Bunun için 2019 yılında, karnındaki ‘Die, jew, die’ (Öl, Yahudi, öl) dövmesi de dahil olmak üzere suç teşkil eden Nazi dövmelerini sildirmeye başladığını söyledi. Dövmeyi 16 yaşındayken yaptırdığını anlatan Andre E., bunu bir İngiliz dazlak grubunun şarkısından öğrendiğini kaydetti. Dövmeyi sildirmesinin, aşırı sağcı çevreden ayrıldığının bir işareti olduğunu kaydeden Andre E., artık apolitik olduğunu söyledi. İnsanları karakterleriyle değerlendirdiğini belirtirken, hangi ülkeden geldiklerinin kendisi için önemli olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

AÇIKLAMALARI İNANDIRICI BULUNMADI
Milletvekilleri, Andre E.’nin, Böhnhardt, Mundlos ve Zschaepe ile ilişkisi hakkında daha fazla bilgi edinmek istedi. Üç terörist, Andre E.’nin desteğiyle 12 yıl boyunca yeraltında fark edilmeden yaşamışlardı. Andre E. sorgu sırasında, NSU üçlüsü ile yakın bir teması olmadığını belirtti. Ara sıra yapılan toplantılarda sadece gündelik şeylerden konuştuklarını söyledi. Ancak Münih NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Yeşiller Partili Toni Schuberl, ırkçı katillerin ateşli nasyonal sosyalist Andre E. ile sadece siyaset dışı konular hakkında konuşmalarının inandırıcı olmadığını söyledi. Andre E., sorgulama sırasında sık sık ayrıntıları hatırlayamadığını söyledi. 2000 yılında bir arbede sonrasında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle zaman zaman hafıza kaybı yaşadığını kaydetti. Komite başkanı Schuberl yine de komisyonun Andre E.’yi ilk kez konuşturmasından memnun olduğunu ifade etti. Bavyera ve özellikle de Nürnberg ile olan bağlantıları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorlardı. NSU, sadece orada üç kişiyi öldürdü. Terörist grubun olası kurbanları gözetleyen yerel destekçileri olduğundan şüpheleniliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!