"Ancak 200 yıl sonra Almanya'ya ait olabilir"

Güncelleme Tarihi:

Ancak 200 yıl sonra Almanyaya ait olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 11:39

Almanya Başbakanı Merkel'in sarf ettiği "İslam Almanya'ya aittir" sözleri tepki çekmeye devam ediyor. Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) Başkan Yardımcısı Alexander Gauland, İslam'ın Almanya'ya ait olması için 200 senenin geçmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, İslam'ın Almanya'ya ait olduğunu belirterek, Almanya’da yaşayan Müslümanların dikkate alınması gerektiğini savunmuştu. Bazı çevrelerce eleştirilen bu sözler, Başbakan Merkel tarafından hatırlatılınca, kendi partisinin dahil olmak üzere birçok kişinin tepkisini çekmeye devam etti.

200 SENE GEÇMELİ

Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) Başkan Yardımcısı Alexander Gauland, Focus'a verdiği bir demeçte, İslam'ın Almanya'ya ait olması için daha çok senelerin geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, İslamın Alman toplumuna uyum sağlamasının da uzun vadede mümkün görünmediğini belirtti. Gauland, "İslamın Almanya'ya ait olduğunu söyleyebilmem için 200 sene geçmeli" dedi.

Gauland ayrıca İslam ülkelerinde Martin Luther veya Huldrych Zwingli benzeri reformların yaşanmadığına dikkat çekerek, laikliğin söz konusu olmadığını vurguladı ve İslam'ın amacının daha çok kendi rejimini kurmak olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

GELENEKLERİMİZİ ÇOK ÖNEMSEMİYORUZ

Gauland, Hıristyan topluma yönelik eleştiri yaparak, "İslam'ın dayandığı değer temelleri, Batılı toplumunkilere daha sağlam" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!