Anadilinizi ve Türkiye´yi unutmayın

Güncelleme Tarihi:

Anadilinizi ve Türkiye´yi unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2006 00:00

Adlon Otel´inde Başbakan Tayyip Erdoğan ile birraaya gelen dernek başkanalrı, yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda çifte vatandaşlık, yurt dışındaki Türkler için oy kullanma hakkı, emeklilik ve Almanya´da son günlerde artan ırkçı sorunları dile getirdi.

Haberin Devamı




Erdoğan´dan cami Ziyareti
Dernek yöneticileri, kendilerinin gurbetçi olarak nitelendirilmesinden şikayetçi olurlarken "Bizler Almanyalı Türkler´iz. Gurbetçi muamelesi görmek istemiyoruz. Bizi artık Almanyalı Türkler olarak kabul edin" dediler.

Başbakan Erdoğan, soruları aldıktan sonra özellikle Türkiye´nin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Anadilini bilmeyenler, ikinci bir dili öğrenirken zorlanırlar. Gördüğüm kadarıyla bazıları kendi dilini konuşamıyor. Türkçe´yi bilmeyenler Almancayı da iyi öğrenemezler" diye konuştu.

Erdoğan, yabancı düşmanlığı ile ilgili olaraksa şunları söyledi: "Antisemitizm nasıl insanlık suçu olarak kabul ediliyorsa, İslam karşıtlığı da insanlık suçu kabul edilmeli. İslam ve terör kelimeleri bir arada olamaz."

Şehitli Camii´nde cuma namazı

Başbakan Tayyip Erdoğan cuma namazını Berlin Şehitlik Camii´nde kıldı. Başbakana Devlet Bakanı Ali Babacan, Büyükelçi Mehmet Ali İrtemçelik, Başkonsolos Alpman eşlik etti.

Namaz sonrası cami içinde ve bahçede namaza gelenlere Erdoğan, birlik ve beraberlik içinde olunmasını tavsiye etti. Megafonla cemaate seslenen Başbakan Erdoğan, konuşması sonrası büyük alkış aldı. "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları arasında Erdoğan camiden aydıldı.

Süleyman SELÇUK - Ali VARLI - Murat TOSUN / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!