Anadile belgeli ispat

Güncelleme Tarihi:

Anadile belgeli ispat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2008 16:08

İsveç Okullar Genel Müdürlüğü'nün yaptırdığı bir araştırmada, anadil eğitimi alan göçmen çocuklarının eğitimlerinde daha başarılı olduğunun tespit edildiği bir raporla hükümete sunuldu.

Haberin Devamı

İsveç Okullar Genel Müdürlüğü'nün yaptırdığı bir araştırmada, anadil eğitimi alan göçmen çocuklarının başarı ortalamalarının yüksek olduğu sonucu ortaya çıktı. Anadil eğitiminin önemini ortaya koyan raporun değerlendirmesinde, anadil öğretmeni yetersizliği sorununa da dikkat çekilerek, bu konuda anadil öğretmeni yetiştirecek Yüksek Öğretmen Okulu'nda bir yapılanmaya gidilmesi de istendi. Ayrıca anadil eğitimine göçmen çocuklarının yönlendirilebilmesi için anadil derslerinin diğer ders ortalamaları ağırlığında alınmasını öngören bir çalışmanın da başlatılması istendi. Hükümete sunulan raporda, anadil eğitiminin sadece temel eğitimde değil, liseye kadar olan öğrenim kuşağında ciddi bir şekilde verilmesini öne çıkaran bir eğitim programının hazırlanması da talep edildi.

Türk örgüt temsilcileri: "Rapor bizi haklı çıkardı"

İsveç Türk Federasyonu Başkanı Ahmet Önal, İsveç Ulusal Türk Kadın Federasyonu Başkanı Aliye Onay ve Türk Gençlik Federasyonu Başkanı Selçuk Ünlü, Okullar Genel Müdürlüğü'nün anadille ilgili araştırma sonucunun yıllardır dile getirdikleri konunun başında geldiğini, hükümete bir raporla sunulan tespitin, yıllardır dile getirdikleri sorunları teyid edici düzeyde olduğunu söylediler. 3 Türk federasyonu başkanı, önümüzdeki günlerde bir talep paketi hazırlayarak Türk grubunun görüşlerini İsveç Okullar Genel Müdürlüğü'ne ileteceklerini de kaydettiler.
3 Türk federasyonu başkanı, Türkçe anadil eğitiminde öğrenim veren öğretmenlerin emeklilik yaşına geldiğini, İsveç'te doğup büyüyen ve üniversiteye giden gençlerin Türk anadil eğitimine özendirilerek bu sorunun aşılabileceğini söylediler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!