Şampiyon babanın şampiyon kızları

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon babanın şampiyon kızları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 11:56

Almanya tarihinde ilk kez, iki kardeş Almanya Karate Şampiyonu oldu. Berlin’de yaşayan Gizem ve Seden Buğur kardeşler, geçtiğimiz hafta Almanya Karate Federasyonu tarafından yapılan Almanya finalinde, kendi kilolarında altın madalyanın sahibi oldu. Ludwigsburg’da yapılan finallerde 19 yaşındaki Seden, 50 kilo finalinde, Buchholz kentinden gelen rakibi Aleyna Gencer’i 3-1 yenerek ilk altın madalyasını kazandı. Seden’in zaferinden hemen sonra ise 23 yaşındaki ablası Gizem Buğur final maçına çıktı. 55 kiloda mücadele eden Gizem de finalde Bochum’dan Doua Rabhi’yi 5-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Şampiyon babanın şampiyon kızları
Seden ve Gizem Buğur’un başarısı tesadüfi değil. Genç Almanya şampiyonları Seden ve Gizem, karatede iki kez dünya şampiyonluğu bulunan ve bir çok şampiyon yetiştiren Veysel Buğur’un kızları. Veysel Buğur, 1990‘lı yıllarda hem Türkiye hem de Almanya adına dünya şampiyonluğu kazandı. Veysel Buğur, Türkiye adına ilk kez dünya şampiyonu olan karate sporcusu olarak, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Süleyman Demirel tarafından da ağırlandı.
Şampiyon babanın şampiyon kızları
Dünya çapındaki başarısını gençlere aktarmak için yaklaşık 24 yıl önce Berlin‘in Kreuzberg ilçesinde SC Banzai Karate Okulu’nu kuran Veysel Buğur, bugüne kadar sayısız gencin sporda başarı kazanmasını sağladı. Üç kızına da küçük yaşlardan itibaren karate öğreten Veysel Buğur’un, bugün 29 yaşındaki kızı Duygu da Almanya şampiyonluğunun yanı sıra 2012 yılında dünya ikincisi oldu ve daha sonra kariyerini tamamladı. Duygu 2019 yılında Berlin’de Yılın Sporcusu yarışmasında ikinci olmuştu.
Şampiyon babanın şampiyon kızları
Bu yıl ilk kez Almanya şampiyonu olan genç şampiyonlar ise üniversite öğrenimlerinin yanı sıra karatede kariyerlerine bir süre daha devam etmek istiyor. 23 yaşındaki Gizem, bu yıl Gaziantep’te 25-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası’nda yarışacak. Gizem 55 kilo müsabakalarında Almanya’yı temsil edecek. Seden ise Porto’da Karate Prömiyer Ligi’nde dünya klasmanındaki yerini güçlendirmek için mücadele edecek. Seden ayrıca haziran ayında Prag’da yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası’nda ve ekim ayında ise Konya’da gerçekleştirilecek olan Karate Dünya Gençler Şampiyonası’nda mücadele edecek.
Şampiyon babanın şampiyon kızları
Genç şampiyonlar, spordaki başarılarının yanı sıra öğrenimlerini de ihmal etmiyor. Karate dünya klasmanında 76.sırada yer alan Gizem, Berlin Hür Üniversitesinde Ekonomi İletişimi, kilosunda dünya klasmanında 49.sırada yer alan Seden ise Eğitim Bilimleri Fakültesin'de öğrenimine devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!