"Altın Kamera" sahiplerini buluyor

Güncelleme Tarihi:

Altın Kamera sahiplerini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 21:20

ALMANYA'nın en prestijli sinema ve televizyon ödüllerinden olan Altın Kamera ödülleri bu akşam sahiplerini buluyor.

Haberin Devamı

Bu yıl ayrıca "Pulp Fiction" filmiyle efsaneleşen Hollywood starı John Travolta'ya da en iyi uluslararası oyuncu ödülü takdim edilecek. Geçen yıl bu ödülü Richard Gere almıştı.

ULUSAL ŞARKICI LENA
Ünlü Alman komedyen Hape Karkeling'in sunacağı ve yaklaşık iki saat sürecek olan ödül töreni Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF'de saat 20.15'ten itibaren canlı yayınlanacak. Uzun yıllar sonra Almanya'ya Eurovizyon şarkı yarışmasında birincilik getiren ve bu yıl da Eurovizyon'da Almanya'yı temsil edecek olan Lena'ya da "en iyi ulusal şarkıcı" kategorisinde Altın Kamera ödülü verilecek. Altın Kamera, Avrupa'nın en büyük televizyon dergisi HÖRZU tarafından organize ediliyor.

RAMAZOTTİ'YE ÖDÜL
Altın Kamera ödülünde bu yıl en iyi uluslararası şarkıcı dalında İtalyan pop-rock yıldızı Eros Ramazotti layık görüldü. Uluslararası alanda tanınan ve Hollywood filmilerinde de rol alan 80 yaşındaki Alman oyuncu Armin Mueller-Stahl de, yaşam boyu sanatsal çalışmaları nedeniyle Altın Kamera ödülünü alacak. 1979'lu yılların disko müziğinde en tanınmış ismi olan Gloria Gaynor da sanatsal çalışmaları nedeniyle bu yıl Altın Kamera ödülüne layık görülen sanatçılar arasında yer alıyor.

FİLMLER DE YARIŞACAK
Altın Kamera'da yarışma kategorisinde ise bu yıl oldukça iddialı filmler yer alıyor. En iyi televizyon filmi kategorisinde ARD'de yayınlanan "In aller Stille", "Tatort" ve "Wie einst Lilly" yarışıyor. Ayrıca WDR'de yayınlanan ve ünlü oyuncu Götz George'un rol aldığı "Zivilcourage" filmi de altın Kamera için yarışan filmler arasında. Berlin'de Axel Springer Yayın evi binasında gerçekleştirilecek olan ödül töreni sonrası ise davetlilere özel parti gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!