‘Altın Kalem Ödülü’ünün sahibi Londralı İsmail Karakaş

Güncelleme Tarihi:

‘Altın Kalem Ödülü’ünün sahibi Londralı İsmail Karakaş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2022 10:24

Kitap, kültür ve sanat gazetesi ‘Book Culture Art (BCA) Times BCA Time’s’ tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Altın Kalem Ödülleri’ Beykoz’da bulunan Mihrabat Korusu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dış haberler dalında ‘Altın Kalem Ödülü’ne bu yıl Londra’da yaşayan Turkish Press gazetesi imtiyaz sahibi İsmail Karakaş layık görüldü.

Haberin Devamı

ALTIN Kalem Ödülleri gecesi birçok ünlünün de katılımıyla yoğun ilgi gördü. Kültür, sanat ve medya dünyasından önemli isimlerin katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan organizasyonun komite başkanı yazar Serra Erdoğan, kitap okuma alışkanlığı olmayan bir topluma bu alışkanlığı kazandırmak için atılmış bir adım olduğunu söyledi. 

‘Altın Kalem Ödülü’ünün sahibi Londralı İsmail Karakaş

Edebiyatımıza katkı sağlayan isimlerin ödül aldığı törende eski bir hayat kadını olan ve bugün evsizlerle, ötekileştirilenlere Hayata Sarıl Lokantası’yla hizmet veren Ayşe Tükrükçü’ye, ‘Yaşayan Roman Kahramanı’ dalında; Tükrükçü’nün hayatını ve yaşadığı zorlukları, ‘Ayşe’ ismiyle kitaplaştıran gazeteci Alper Uruş’a ‘roman’ dalında ödül verildi. 

Haberin Devamı

‘Altın Kalem Ödülü’ünün sahibi Londralı İsmail Karakaş

Londra’da yaşayan Turkish Press gazetesi imtiyaz bahibi İsmail Karakaş, yoğun çalışma programından dolayı Türkiye’ye gidemediğinden, ödülünü Davam Haber Genel Yayın Yönetmeni Murat Marap aldı. İsmail Karakaş adına Altın Kalem Ödülü alan Murat Marap, “Sevgili İsmail yoğun çalışma programından dolayı aramızda olamadığı için üzüntülerini belirterek, benim aracılığım ile siz güzel insanlara selamlarını ayrıca bu ödüle layık görüldüğü için duyduğu memnuniyeti sizlere iletmemi istedi” diye konuştu.

‘Altın Kalem Ödülü’ünün sahibi Londralı İsmail Karakaş

İSMAİL KARAKAŞ KİMDİR?
Aslen Bayburtlu olan İsmail Karakaş, İngiltere’de yaşıyor. Türk gazeteci-yazar, TV programcısı, aktivist, hukukçu, siyasetçi, akademisyen, Türkiye Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) İngiltere Ülke Genel Koordinatörü, Türkiye Turizm Elçisi. Turkish Press News imtiyaz sahibi, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) kurucular kurulu üyesi olan Karakaş, Birlik Haber Ajansı İngiltere Temsilcisi. İngiltere merkezli kısa adı GBM olan Global Business Management İşadamları Derneği’nin de kurucusu ve Başkan Yardımcısı olan Karakaş, birçok kurum ve kuruluşların ve 2022 Altın Kalem Ödülleri yurt dışı yerleşik basın yayın ve yazar ödülü sahibi. Karakaş, yurt dışında yerleşik basın mensubu basın kartı sahibi ve Birleşik Krallık ‘NUJ’ basın kartı sahibi.

BAKMADAN GEÇME!