Almanya’dan Edirne’ye bisikletiyle 33 günde gitti

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan Edirne’ye bisikletiyle 33 günde gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2023 14:25

26 yaşındaki Edirneli Semih Atakan Koç, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Bisikletiyle Almanya’dan yola çıkan Koç, 33 gün sonra Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaparak ailesine kavuştu. Sınır kapısı girişinde bekleyen ailesi, vatandaşlara bisküvi ve lokum dağıttı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Bremen Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde okuyan Semih Atakan Koç, hayalinde olan yolculuğu önce ailesiyle paylaştı. Onların temkinli yaklaşımına rağmen yolculuğa karar veren Atakan Koç, bisikletiyle 3 Mayıs’ta Bremen’den başladığı yolculuğunda, Avusturya, İtalya ve Yunanistan’dan oluşan yaklaşık 2 bin 200 kilometrelik güzergâhı 33 günde tamamlayarak Edirne’ye vardı. Pazarkule Sınır Kapısı’nda duygularını anlatan Koç, şunları söyledi: “Edirneliyim, 8 yıl önce Bremen’e taşındım. Hep böyle bisiklet turu yapmak istiyordum. Tabii aksilikler de oldu, İtalya’da sel durumu oldu. Orada biraz mahsur kaldım, ardından yol boyunca devam ettim. Yunanistan’da lastiklerim çok patladı. Çoğu şeyi yolda, insanlardan ve gittiğim ülkelerden öğrendim. Şimdi daha da güçlü bir insan olarak buradayım. İleride daha uzun turlar yapmayı planlıyorum. Beni destekleyen arkadaşlarıma aileme sevdiklerime çok teşekkür ediyorum. Burada hep beni motive ettiler. Tam bittim dediğim anda tekrardan enerjim doldu. Bugün sınırdan geçtim ve ülkemdeyim. Uzun yıllardır yapmak istediğim bir şeyi yaptım.”

Almanya’dan Edirne’ye bisikletiyle 33 günde gitti
AİLESİ LOKUM DAĞITTI
Atakan Koç’un babası Aydın Koç, “Sürekli aklımız ondaydı ama çok şükür sosyal medyayla biz nerede olduğunu, ne yaptığını hep gördük. O paylaşımlarla en azından içimiz rahatladı. 33 gün sonunda çocuğumuza bir karşılama yapalım dedik. Dedesi, ninesi, halası, kuzenleri, arkadaşlarımız, herkes onu karşılamaya geldi. Birilerini karşılarken, misafiri karşılarken veya uğurlarken genelde lokum dağıtırız. Ağzımız tatlansın diye lokumu dağıttık” dedi. Oğluyla gurur duyduğunu belirten Gülçin Koç ise “Yollarda dikkat et dedikçe ‘Ben macera istiyorum’ dedi. Şimdi çok mutluyuz. Başaracağını biliyordum ama yine de tedirgin oluyoruz. Bir anne olarak korkuyoruz. Çok şükür oğlum hayalini gerçekleştirdi” diye konuştu. Babaannesi Müzeher Koç da gençlik yıllarında uçakla gittiği Almanya’dan torununun bisikletle gelmesinden mutluluk duyduğunu söyledi: “Çok sevindik. Sabah saat dörtte kalktım, uyku tutmadı. Allah herkese hayırlı yolculuklar versin.”
Almanya’dan Edirne’ye bisikletiyle 33 günde gitti

Almanya’dan Edirne’ye bisikletiyle 33 günde gitti

BAKMADAN GEÇME!