‘Almanya’daki Türk toplumunun gururusunuz’

Güncelleme Tarihi:

‘Almanya’daki Türk toplumunun gururusunuz’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2023 15:15

Almanya’nın Köln kentinde yayın hayatını sürdüren Kadınca Dergisi ‘Kadın İşveren ve Akademisyen buluşması’’ adı altında farklı sektörlerde hizmet veren kadınları 12’nci kez bir araya getirdi. Germania Terrasse’de düzenlenen toplantıya Muavin Konsolos Gizem Merve Beşli Atilla, Aile Ataşesi Rukiye Sancar, Türkiye, Hollanda, Belçika ve Almanya’nın 30 farklı şehrinden kadın işveren ve akademisyen katıldı.

Haberin Devamı

KADINCA Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Taş “Farklı sektörlerde hizmet veren kadın işveren ve akademisyenleri 12’nci kez bir araya getirdik. Farklı ülkelerden yoğun katılımlar oldu. 70’e yakın farklı meslekteki kadını bir araya getirdik. Kadınlar hem birbiriyle tanıştı hem de fikir alışverişinde bulundu. 2024 yılında Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinde bu tür toplantılar düzenlemeye devam edeceğiz’’ dedi.

‘Almanya’daki Türk toplumunun gururusunuz’
‘KADINLARIMIZIN ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE İZLİYORUZ’
Kadınların Almanya’daki Türk toplumunun gururu olduğunu belirten kadınların Muavin Konsolos Gizem Merve Beşli Atilla, “Siyasetten, ticarete; akademiden, sanata hemen her alanda durmaksızın başarılarını katladıklarına şahitlik ediyoruz. İşgücü anlaşmasıyla, Almanya’ya gelen ve çok zorlu koşullar altında çalışan büyüklerimizin çabalarının beyhude olmadığını; bugün çocuklarının, torunlarının sahip oldukları özgüvenden ve ortaya koydukları başarılardan kolayca görebiliyoruz. Özellikle, sizin gibi, mevcut olanı sürdürmekle yetinmeyip, sınırları zorlayan ve kendini en iyi şekilde var etmeye çalışan kadınlarımızın çalışmalarını takdirle izliyoruz. İş hayatında kadın olmanın kolay olmadığını sanırım hepimiz deneyimlemişizdir. Ancak biliyoruz ki fırsat eşitliği sunulduğunda kadının başaramayacağı hiçbir şey yok. Bu sebeple, yüzüncü yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk kadına inandığı ve önünü açtığı için saygı ve minnetle yad ediyorum. Biliyoruz ki, kadının başarısı, bir toplumun medeniyet düzeyinin en önemli göstergelerindendir. Sizler, yurdumuzdan uzakta, büyük başarılar elde etmiş kadınlar olarak, Almanya Türk toplumunun eriştiği gurur verici seviyeye işaret ediyorsunuz. Sizlerin, burada iş hayatında gösterdiği başarı, ülkemizin imajı açısından da çok önemli. Kadınların, hayatın her alanında başarıyla temsil edildiği bir gelecek için, ilk önce sahip olduğumuz kazanımların takipçisi olmalı ve daha da güçlendirmek için gayret etmeliyiz’’ diye konuştu.
‘Almanya’daki Türk toplumunun gururusunuz’

‘Almanya’daki Türk toplumunun gururusunuz’
‘SOSYAL HİZMETLER ALANINDA DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ’
Aile Ataşesi Rukiye Sancar ise “Ataşelik olarak, eğitimlerini Almanya’da almış, konularında uzman personellerle vatandaşlara aile ve sosyal hizmetler alanlarında danışmanlık ve koordinasyon hizmeti veriyoruz. Bunun yanında, aile, çocuk, genç, kadın, engelli, yaşlı ve diğer dezavantajlı grupların sosyal hakları ve sunulan hizmetler konusunda bilgilendirme ve yönlendirmede bulunuyoruz. Gençlik daireleri (Jugendamt) ile alakalı sorunlarda bilgilendirme, yönlendirme, gerektiğinde taraflar arasında aracılık yapmak ve çözüm sürecine katkı yapıyoruz. Kadına karşı şiddet ve kadınların karşılaştıkları diğer sorunlarda rehberlik, danışmanlık ve yönlendirme hizmeti olmak çok sayıda farklı alanlarda hizmet veriyoruz’’ ifadelerini kullandı. Toplantıda Acıbadem Ağrı Tedavisi ve Anesteziyolojı Doktoru Halil Algan bilgilendirme yaparken, İT Güvenli Uzmanı Hüseyin Kösedağ da çağımızda şirketlerde IT güvenliği ve önemi hakkında bilgiler verdi. Kadın İşveren ve Akademisyen buluşmasında alanında başarılı iş kadınlarına ödüller verildi.

BAKMADAN GEÇME!