Almanya'daki göçmen kökenliler söz hakkı istiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki göçmen kökenliler söz hakkı istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 15:38

Almanya'da yaşayan ikinci ve üçüncü nesilden göçmenler, uyum politikasını ve islam konusunda dönen tartışmaları eleştirdi.

Haberin Devamı

Almanya'da yaşayan ikinci ve üçüncü nesilden göçmenler, Alman uyum politikasının reform edilmesini talep etti. Almanya'da faaliyet gösteren çeşitli inisiyatif tarafından Berlin'de sununlan bir önergede, Almanya'nın bir göç ülkesi olarak kabul edilmesinin yeterli olmadığına dikkat çekilerek, göç toplumunun da göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Almanyadaki göçmen kökenliler söz hakkı istiyor

Yeni Alman Medyası Derneği'nden (Neue Deutsche Medienmacher) Ferda Ataman, "Alman olmak sadece Alman kökenli olmaktan ibaret değil. Bunu savunan inisiyatifler gitgide artıyor" dedi.

"ALMANIZ VE SÖZ HAKKI İSTİYORUZ"

Yeni Alman Medyası Derneği'nin düzenlediği kongreye (Yeni Alman Organizasyonların 1. Federal Kongresi) katılan 80 inisiyatifin 180 üyeleri, Alman toplumunun bir parçası olduklarını savundu. Hazırlanan önergede yer alan taleplerde ikinci ve üçüncü nesilden göçmenlerin kamusal komitelere dahil edilmesi, hatta bunun için kota bile belirlenmesi gerektiği ifade edildi.

Almanyadaki göçmen kökenliler söz hakkı istiyor

Haberin Devamı

Bugünkü göçmen politikasını eleştiren üyeler, göçmen odaklı bir uyum politikasının yerine herkesi kapsayan bir toplum ve paylaşım politikasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kongreye katılan Farhad Dilmaghani, en çok sarf edilen cümlenin "Biz de topluma dahiliz" olduğunu kaydetti ve "Buradayız, Almanız ve söz hakkı istiyoruz" dedi.

Kongrede ayrıca Almanya'nın bir göç ülkesi olarak ön plana çıkması ve eğitim sisteminin bu yönde reform edilmesi gerektiği de talep edildi.

İSLAM TARTIŞMASI DA ELEŞTİRİLDİ

İslam tartışmalarına da değinilen kongrede, "İslam dini Almanya'ya ait olsun ya da olmasın - din özgürlüğü Almanya'ya aittir. Müslümanlar ve diğer din mensuplarının, dinlerini yaşamaya hakkı var" dendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!