Almanya’da ulaşım felç oldu

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da ulaşım felç oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2023 13:09

Ver.di sendikasının çağrısı üzerine toplu taşıma araçlarında bu sabah başlayan bir günlük grev, Almanya’nın birçok eyaletinde ulaşımı büyük oranda aksattı. Ayni gün Fridays for Future cevre örgütünün de birçok şehirde yaptığı yürüyüşler şehir ulaşımının durmasına neden oldu. Çevreciler yaklaşık 200 şehirde aynı anda gösteriye başladı.

Haberin Devamı

Ver.di’nin çağrısı üzerine gerçekleştirilen grevler, 6 eyalette yerel otobüs ve demiryolu hizmetlerinde aksamaların yaşanmasına neden oldu. Ağırlıklı olarak Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya, Baden-Württemberg, Saksonya, Aşağı Saksonya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde yapılan grevden, ülkenin güney batısındaki Stuttgart, Freiburg, Mannheim, Heilbronn, Ulm, Esslingen, Konstanz, Baden-Baden ve Karlsruhe etkilendi. Ancak Stuttgart’ta banliyö trenleri Deutsche Bahn tarafından işletildiği için hizmet vermeye devam etti. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin büyük şehirlerinde de otobüs ve tren seferleri durdu. Grevlerin asıl odak noktasını Ruhr bölgesi ve Rheinland oluşturdu.

Almanya’da ulaşım felç oldu
2.5 MİLYON ÇALIŞANI İLGİLENDİRİYOR
Ver.di’nin toplu sözleşme görüşmeleri federal ve eyaletler düzeyinde çalışan yaklaşık 2.5 milyon çalışanı ilgilendiriyor. Ocak ayında başlayan müzakerelerden henüz bir sonuç alınamadı. Ver.di ve memur sendikası yüzde 10.5 daha fazla gelir ve ayda en az 500 Euro daha fazla ücret talep ediyor. İşverenlerin teklifine rağmen geçen hafta yapılan ikinci tur görüşmelerde de anlaşma sağlanamadı. Belirleyici üçüncü turun mart ayı sonunda yapılması planlanıyor. Mart ayındaki görüşme öncesi uyarı grevine giden Ver.di lideri Frank Werneke, bir ilerleme sağlanamaması halinde düzenli grev oylamasının gündemde olduğunu söyledi.
Almanya’da ulaşım felç oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!