Almanya’da Türklerin işyerleri kundaklandı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Türklerin işyerleri kundaklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 10:27

Almanya'da içinde Türklerin işlettiği market ve uçak bileti satış noktasının da bulunduğu alışveriş merkezi kundaklandı.

Haberin Devamı

Olay Güney Almanya’nın Heilbronn kentinde Schäuffelent sokakta bulunan 'Topkar Center’da saat 02.20’de meydana geldi.

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Türklerin işlettiği uçak bileti satan firmaya 3 molotof kokteyli attılar.

Almanya’da Türklerin işyerleri kundaklandı


Çıkan yangın kısa sürede yan tarafında yine Türklerin işlettiği market ve işyerlerine sıçradı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi büyük bir felaketi önledi. 

HASAR 2 MİLYON EURO

Heilbronn polisinden yapılan açıklamada; ilk bulguların kundaklama olduğu, hasarın iki milyon Euro olduğu belirtildi.

Almanya’da Türklerin işyerleri kundaklandı


'AMAÇLARI BİZLERİ YILDIRMAKSA GİTMEYECEĞİZ'

Olayla ilgili bilgi veren market sahibi Fuat ve Mehmet Topaloğlu kardeşler, "Gece saat 3.30’da komşuların ve polisin haber vermesiyle iş yerine geldik. İtfaiye yangını söndürmüştü, fakat market kullanılamaz haldeydi. 30 yıldan beri marketçilik yapıyoruz. Amaçları bizleri yıldırmaksa gitmeyeceğiz. Müşterilere daha güzel hizmet verebilmek için bin 200 metrekarelik mekanda 10 yıldır hizmet vermekteyiz" dedi.

Almanya’da Türklerin işyerleri kundaklandı


KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Market sahibinin oğlu Fatih Topaloğlu da, "Kamera görüntülerini polise gösterdik. Polisin inceleme amacıyla aldığı kamera kayıtlarında, gece alışveriş merkezine gelen bir kişinin elinde şişe ile bilet satış noktasının camını kırıp içeri üç adet molotofkokteyli attığı görünüyor. Çıkan yangın kısa zamanda bütün alışveriş merkezini sarıyor. Görgü tanıkları iki kişinin kaçarken görüldüğünü belirtti. Geçen ay da alışveriş merkezinin karşısındaki binalara PKK intikam yazıldı ve polis o yazıyı halen silmedi" dedi.

Almanya’da Türklerin işyerleri kundaklandı


BAŞKONSOLOSTAN KINAMA

Haberin Devamı

Heilbronn 'Topkar Center’de meydana gelen saldırı sonrası konuşan TC Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, saldırıyı kınayarak; Almanya’daki tüm Türk toplumuna geçmiş olsun dileklerini iletti.

Almanya’nın çeşitli kentlerinde Türk toplumuna yönelik artan saldırıların oldukça üzücü olduğunu belirten Akıntı, "Bu saldırıların önlenmesi için en kısa zamanda gerekli tedbirlerin alınmasını umuyoruz. Biz daha evvelce her düzeyde girişimlerimiz yaptık, bundan sonra da yetkili Alman makamları nezdindeki girişimlerimiz devam edecek" dedi.

POLİS GENİŞ ÇAPLI İNCELEME BAŞLATTI

Heilbronn polisi, kundaklama ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Polis yaptığı açıklama; yangının camdan atılan bir madde ile çıktığını, ırkçı bir saldırı ihtimalinin yüksek olduğunu duyurdu. Olayın görgü şahitleri varsa polisi arayıp bilgi vermeleri istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!