Almanya'da Türkçe ikinci dil

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Türkçe ikinci dil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 12:13

Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği'nin Türkçe Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Jüri sözcüsü Dr Latif Durlanık, “Anadil kültürü, duyguyu, aile, akraba bağlarını yaşatan, taşıyan araçtır. Anadilini kaybeden kültürünü, aile bağlarını, öz kimliğini de kaybeder” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet'in medya partneri olduğu Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği'nin (HTKKD) Türkçe kompozisyon yarışmasında dereceye giren çalışmalar düzenlenen törenle ödüllendirildi. HTKKD Başkanı Birsen Çelik ve yardımcısı Serap Çelim-Babacan'ın sunumu üstlendiği törene aynı zamanda jüri üyeleri olan Başkonsolos Yardımcısı Canan Ünal, Hamburg ve çevresi Türk Toplumu Başkanı Hüseyin Yılmaz, Hamburg Üniversitesi öğretim üyeleri Maren Fittschen, Tevfik Turan ve Dr. Nejdet Keleş de katıldılar.

ÖRNEK OLMALIYIZ
Yarışmanın fikir öncüsü Azmi Çelik törene geçilmeden önce yaptığı konuşmada, anadilin önemi anlattı. Çelik, “Anadilin çocukların yetişmesinde, kimliklerini bulmalarında rolü sayısızca bilimsel araştırmayla ortaya konulmuştur. Anadil çocukların özgün birey olarak yetişmelerinde ana besin kaynağıdır. Biz büyükler Türkçe konuşarak, okuyarak, yazarak çocuklarımıza örnek olmalıyız” dedi.

ALMANYA'DA TÜRKÇE İKİNCİ DİL
Jüri sözcüsü Hamburg Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Latif Durlanık, “Dereceye girenleri belirlemek üzere toplandığımızda bir hayli zorlandık. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Almanya'da toplum dili dışında en çok konuşulan ikinci dil Türkçe'dir. Bu nedenle anadilimizin kıymetini bilelim. Anadil kültürü, duyguyu, aile ve akraba bağlarını yaşatan, taşıyan araçtır. Anadilini kaybeden kültürünü, aile bağlarını, öz kimliğini de kaybeder. Özellikle velilerden ricamız çocuklarınızın Türkçe'yi iyi öğrenmeleri için gayret gösterin”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!