Almanya'da tebeşir devri kapanıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada tebeşir devri kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 09:42

Dijital eğitimde Almanya’nın öncüsü olmak isteyen KRV eyalet hükümeti konuyu, “Dijital Dönüşümde Eğitim” konulu kongreyle masaya yatırdı. Kongrenin açılışını yapan KRV Başbakanı Hannelore Kraft eğitimi dijital dönüşümle şekillendirmek istediklerini kaydetti. Kongrede multi medya ders kitabı, 3D yazıcı gibi projeler göz doldurdu.

Haberin Devamı

Almanya’nın nüfus bakımından en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eğitimde dijitalleşmenin öncüsü olmak istiyor. KRV Hükümeti bu amaçla Neuss kentinde, “Dijital dönüşüm döneminde eğitim- Lernen im Digitalen Wandel” konulu bir eğitim kongresi gerçekleştirdi.

Eğitimde dijitalleşmeyi masaya yatıran kongre, türü itibariyle Almanya’da ilk olarak nitelendiriliyor. Kongreye büyük önem veren KRV Başbakanı Hannelore Kraft (SPD), kongreye Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, Aile Bakanı Christina Kampmann, Bilim Bakanı Svenja Schulze, Çalışma Bakanı Rainer Scheltzer ve Medya Bakanı Franz-Josef Lehsch-Mense ile katıldı.

500 civarında eğitim uzmanının katıldığı kongrede beş ayrı workshop oluşturuldu, katılımcı bakanlar bu çalışma gruplarına iştirak ederek katkılar sundu.

Almanyada tebeşir devri kapanıyor


KRAFT: EĞİTİMİ DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE ŞEKİLLENDİRMEK İSTİYORUZ

Başbakan Kraft; eğitimde dijitalleşmenin ana konuları olduğunu vurgulayarak, “Eğitimi dijital dönüşümle şekillendirmek istiyoruz. Kuzey Ren Vesfalya, ülkede bir eyalet hükümetinin eğitimin tüm alanlarında dijitalleşme konulu ilk kongresiyle bir kez daha önde gidiyor. Çünkü eğitim ekonomik başarı ve sosyal birliğin temeydi ve temeli olmaya devam ediyor” dedi.

Dijital zamanda eğitimin ne anlama geldiğine dikkat çeken Kraft, “Herkesi bu çağa uygun hale getirebilmek için erken başlamalıyız ki; böylece kişiler dijital hayatı ve iş dünyasını öğrenmeyi sürdürebilsin. Çünkü dijital dönüşümü öğrenmek her durumda ömür boyu sürecek bir eğitimdir” şeklinde konuştu.

MULTİ MEDYA DERS KİTABI, 3D YAZICI...

Konuyla ilgili KRV Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu kongrenin “KRV 4.0: Dijital Dönüşümde Eğitim” (NRW 4.0: Lernen im Digitalen Wandel) adlı dijital sürecin temelini oluşturduğu bildirildi.

KRV Hükümeti’nin, tüm eğitim sisteminde bu konuda angaje olmuş uzman ve aktörlerle konuyu tartışmak için gerçekleştirdiği kongrede, anaokullarından okul ve yüksek okullara, oradan meslek eğitimi ve meslek içi eğitimin dijitalleşmenin gerekleri konusunda nasıl daha iyileştirilebileceği mercek altına alındı.

Haberin Devamı

Kongrenin katılımcıları, oluşturulan beş ayrı konudaki workshop’ta, okul ve meslek eğitimindeki dijital eğitimle ilgili örnekleri inceledi, tartıştı. Çalışma gruplarına eğitimciler, eğitim dernek ve sendikaları ile bilim dünyası temsilcileri iştirak etti. Kongrede, dijital dönüşümle ilgili En İyi Pratik Örnekler (Best-Practice-Beispiele) sunuldu.

BAKMADAN GEÇME!