Almanya'da mülteci yurdundaki yangın

Güncelleme Tarihi:

Almanyada mülteci yurdundaki yangın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 00:00

Almanya Hükümet Sözcüsü Vekili Christiane Wirtz, Saksonya-Anhalt eyaletinin Tröglitz beldesinde 40 mültecinin kalması için hazırlanan yurt binasının yanmasıyla ilgili, "Alman hükümeti Tröglitz'deki gibi eylemleri şiddetle kınıyor" dedi.

Haberin Devamı

Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Wirtz, Almanya'da aşırı sağcılar için yer olmadığını vurgulayarak "Alman hükümeti Tröglitz'deki gibi eylemleri şiddetle kınıyor" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tobias Plate, soruşturmanın sürdüğünü hatırlatarak olayın aşırı sağcı çevre tarafından yapıldığına işaret etti. Plate, gelişmeleri yakından takip ettiklerini de belirtti.

Öte yandan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Erfurt'ta yaptığı açıklamada, insanların korkularının küçümsenmemesi gerektiğini ve şiddet uygulayanlara karşı kararlı şekilde harekete geçilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Almanya'nın geçen yıl 200 bin iltica talebini kabul ettiğini, bu yıl bu sayının 300 binden fazla olacağını belirten De Maiziere, Avrupa'daki iltica taleplerinin üçte birinin Almanya'ya gelmek için yapıldığını kaydetti.

Tröglitz'de mültecilerin kalacağı ve yapımı yeni tamamlanan yurt binasında hafta sonunda yangın çıkmış, bina kullanılamaz hale gelmişti. Polis, yangının aşırı sağcı çevreler tarafından çıkarıldığını tahmin ediyor.

Saksonya-Anhalt eyaletinin Kriminal Dairesi Başkanı Jürgen Schmökel, olayla ilgili bilgi aktaranlara 20 bin euro ödül verileceği açıklamıştı.

BAKMADAN GEÇME!