Her iki Alman’dan biri mülteci karşıtı

Güncelleme Tarihi:

Her iki Alman’dan biri mülteci karşıtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2019 12:43

Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) yakın Friedrich Ebert Vakfı’nın yaptığı araştırma, Almanya’da mülteci ve yabancı karşıtlığının giderek arttığını ortaya koydu. Yapılan kamu araştırması sonucuna göre her iki Alman’dan biri mülteci ve göçmen karşıtı.

Haberin Devamı

MÜLTECİ göçünün düşmüş olmasına rağmen 2016 yılından beri mülteci ve yabancı karşıtlarının sayısı arttı. Bugün yayımlanan araştırmada, ‘Almanya’da çok yabancı yaşıyor’, ‘Mültecilerin büyük çoğunluğu kendi ülkesinde takibe uğramıyor’, ‘Hükümet gerçek sayıyı gizliyor’ gibi başlıklar mülteci ve yabancı karşıtlığının orta tabakada taban tutmuş olduğu görüşünü ortaya koyuyor.

SAĞ POPÜLİST EĞİLİM BENİMSENİYOR
2014 yılından beri her beş Alman’dan biri yabancılara karşı önyargılı. 2016’da yüzde 49.5 olan mülteci karşıtlığı, şimdi yüzde 54.1. 2011 yılından beri en yüksek oran bu. Halkın ezici çoğunluğu aşırı sağ görüşleri açık bir dille reddediyor. Ama sağ popülist eğilim giderek daha çok benimseniyor. Sağ popülist eğilim oranı yüzde 42. Araştırmacılar sağ popülist eğilimi, demokratik sistemin içinde kalmak, şiddete karşı olmak, ama çoğulculuğu reddetmek, ulusalcılığı savunmak olarak tarif ediyor.

Haberin Devamı

MÜSLÜMAN KARŞITLIĞI DOĞU’DA YÜZDE 26
Araştırma sonuçlarına göre sağ popülist eğilimler Doğu eyaletlerinde Batı eyaletlerinden daha yaygın. Doğuda yabancı düşmanlığı oranı yüzde 23, batıda yüzde 18. Müslüman karşıtlığı doğuda yüzde 26, batıda yüzde 19. Mülteci karşıtlığı doğuda yüzde 63, batıda yüzde 51. Almanya’da komplo teorilerine inanların sayısı da artıyor. Hemen hemen yarısı (Yüzde 45.7), siyasi kararlarda büyük etki sahibi olan gizli örgütler olduğuna inanıyor. Yüzde 32.7’si siyasi yöneticilerin başka güçlerin kuklası olduğu görüşünde.

BAKMADAN GEÇME!