Almanya'da Kupa heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Kupa heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2009 15:01

Almanya Kupası'ında bu hafta Salı ve Çarşamba akşamı 3. tur maçları oynananacak.

Haberin Devamı

Dünya Şampiyonu olan Almanya Bayan Milli Takımı futbolcusu Kerstin Garefrekes'in kura çekimiyle belirlenen eşleşmelerde Stuttgart-Bayern Münih, Dortmund-Bremen, Leverkusen-Cottbus, Carl Zeiss Jena-Schalke, Hamburg-1860 Münih, Freiburg-Mainz, Karlsruhe-Wehen Wiesbaden ve Wolfsburg-Rostock karşı karşıya gelerek çeyrek finale yükselecek 8 takımı belirleyecekler.

Almanya'da futbol heyecanı Federasyon Kupası'nda oynanacak 8 karşılaşmayla start alıyor. 27 Ocak Salı günü dört, 28 Ocak Çarşamba günü ise oynanacak 4 karşılaşma büyük bir heyecanla izlenecek. Kupada son 16 takım olma başarısını gösteren takımlar çeyrek finale yükselmek için mücadele verecekler.

27 Ocak Salı günü kupayı üç kez kazanan Hamburg sahasında 2. Lig ekibi 1860 Münih ile karşılaşacak. HSH Nordbank Arena'daki karşılaşmada Hamburg galibiyete daha yakın. 2. Ligde son haftalarda başarılı maçlar çıkartan 1860 Münih'te kupayı iki kez kazandı.

Halil'li Schalke'nin konuğu 2. lig ekibi Jena


Almanya Kupası'nda 4 kez şampiyon olan Schalke Halil Altıntoplu kadrosuyla 2. lig ekibi Carl Zeiss Jena'yı konuk edecek. Kendi seyircisi önünde Veltins Arena'da rakibini yenip çeyrek finale yükselmek istediklerini belirten Halil Altıntop," Yeni yıla golle başlamak istiyorum. Çok formdayım" dedi. Ayrıca Almanya 2. Ligi'nde şampiyonlukta ididalı iki takım SC Freiburg ile Mainz karşı karşıya gelerek son 8 takım arasına girmeye çalışacak.

Yıldıray ve Serdar'ın konuğu Hamit

Saat 20:30'da ise Stuttgart ile Bayern Münih karşı karşılaşacak. Daimler Benz Stadı'nda sakatlığı tamamen düzelen Yıldıray Baştürk ve defansın emniyeti Serdar Taşcı'lı Stuttgart'ta özellikle Alman milli golcü Mario Gomez'in formda olması antrenör Markus Babel'i sevindiriyor. Hamit Altıntop, Luca Toni, Klose, Schweinsteiger ve Ribery'li kadrosuyla Bayern Münih favori.

Bayern Münih Almanya Kupasını 14. kez kazanarak şampiyonlukta olduğu gibi kupada en rekortmen takım. Haftalar öncesi kapış kapışa giden maç biletlerinin karaborsada üç dört katına alıcı bulduğu kaydedildi.

Nuri'li Dortmund Mesut'lu Bremen'e karşı


Bundesliga'nın güçlü ekibi Dortmund, ligde bu yıl umduğunu bulamayınca gözünü kupaya çevirdi. Formda Nuri Şahin'li kadrosuyla , Mesut Özil'li Werder Bremen'i konuk edecek olan Dortmund'ta hedef kupada final oynamak. Karşılaşma Dortmund Signal İduna Park'ta 84 bin kişi önünde oynanacak. Mahir Sağlıklı Wolfsburg ise sahasında 2. lig ekibi Hansa Rostock'la oynayacak.

Bayer Leverkusen ise kendi stadındaki tamirat nedeniyle Düsseldorf'ta Çağdaş Atanlı Cottbus'u ağırlayacak. Hazırlık kampında Kıbrıs'ta ayak bileğinden sakatlanan Çağdaş'ın durumunun kritik olması antrenörünü kmara kara düşündürüyor. Karlsruhe ise evinde 2. ligde son sıralarda yer alan Aykut Öztürk ve Ertan Ekiz'li Wehen Wiesbaden ile mücadele edecek.

Final Berlin'de

30 Mayıs Cumartesi günü Berlin'de 2008/2009 sezonunun finalinin oyanacağı Almanya Kupasını en fazla Bayern Münih kazandı. Kupayı 14 kez kazanan Bayern Münih'i 5 kezle Mesut Özil'in takımı Werder Bremen takip ediyor. Kupayı 4 kez ise Nürnberg, Eintracht Frankfurt, 1. FC Köln, Schalke 04 havaya kaldırdı.

Hamburg, Mönchengladbach, VfB Stuttgart 3'er, Dortmund, Dresdner SC, Fortuna Düsseldorf, 1. FC Kaiserslautern, Karlsruher SC, TSV München 1860 ise 2 kez şampiyon oldu. Kupayı 1 kez kazanan takımlar ise Rot-Weiß Essen, Schwarz- Weiß Essen, Hannover 96, VfB Leipzig, Bayer Leverkusen, Kickers Offenbach, Bayer Uerdingen


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!