Almanya'da Irkçı şiddet artıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Irkçı şiddet artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2008 20:17

Almanya'nın eski hükümet sözcüsü ve aşırı sağcılarla mücadele amacıyla kurulan "Gesicht Zeigen" adlı derneğin Başkanı Uwe-Karsen Heye, Almanya'da gittikçe artan aşırı sağcı şiddete karşı uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Heye, Berlin’de yaptığı açıklamada, Almanya’da 2007 yılında aşırı sağcı ve ırkçı olaylar nedeniyle yaklaşık 600 kişinin yaralandığını, bu sayının böylece rekor bir seviyeye ulaştığını ifade etti.

İki Almanya’nın birleşmesinden bu yana 130 mülteci, göçmen ve evsizin bu tür olaylarda hayatını kaybettiğine dikkati çeken Heye, bugüne kadar aşırı sağcı kurbanlara yapılan maddi yardımların kesilmesini de eleştirdi.

Almanya’nın özellikle doğu eyaletlerindeki ırkçı saldırıların arttığını, Brandendenburg eyaletinde 2007 yılında 11 yabancının dükkanına saldırı düzenlendiğini belirten Heye, 'Göçmenlerin geçim kaynaklarını yok etmek ve onları bezdirerek kovmaya çalışmak, Neonazilerin hedefledikleri bir stratejidir. Neonaziler istihdam yerlerini de yok ediyor. Ekonomik zarar da çok büyük' dedi.

Heye, 'Gesicht Zeigen' derneği tarafından gelecek hafta içinde Almanya’nın çeşitli kentlerinde aşırı sağa karşı mücadele kapsamında yeni bir kampanya başlatılacağını ve bu kampanyanın 23 marta kadar süreceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!