Almanya’da hat ve tezhibe yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da hat ve tezhibe yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 12:18

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatlarının Kültür Sanat Birim Başkanı Ünal Ünalan, Avrupa’daki gençlerin kendi kültür sanat ve medeniyetine çok ciddi eğilimlerinin olduğunu, kendi yeteneklerini geliştirmek için de ciddi bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

AVRUPA’nın farklı ülkelerinde yaşayan ilk kuşak gurbetçilerimizin çocukları, geldikleri ülke inanç ve kültür değerlerine sahip çıkarak aidiyet bilincinden kopmuyorlar. Kimi ata sporlarından güreşe, kimi atıcılığa, kimi telli çalgılara, kimi de hat, tezhip, ebru sanatlarına meylediyorlar. Ramazan ayı sebebiyle İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Merkezi’nin verdiği kurumsal iftar salonu girişine kurulan tezhip ve hüsnühat eserleri sergisine de ilgi büyük oldu. IGMG teşkilatlarının Kültür Sanat Birimi Başkanı olarak görev yapan Dr. Ünal Ünalan, şunları söyledi:

Almanya’da hat ve tezhibe yoğun ilgi
‘ÇOK İLGİ GÖRDÜ’
“Alanım hüsnühat. ‘Sabah Ülkesi Kültür-Sanat Derneği’ olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Atölyemizde çoğunluğu kadın 51 öğrencimize hüsnühat dersi veriyoruz. Bununla beraber 16 öğrencimize ebru yine tezhip kursumuz, Osmanlıca kurslarımız, kitap okuma, halklarımızla beraber Avrupa’da kültür sanat ve medeniyet alanında ciddi çalışmaları istikrarlı bir şekilde bizler de burada devam ettiriyoruz. Hakikaten tahminimizden fazla bir ilgi gördük. Şu anda maalesef daha fazla öğrenci alamıyoruz. Avrupa’daki gençlerin kendi kültür sanat ve medeniyetini çok ciddi eğilimlerinin olduğunu kendi yeteneklerini geliştirmek için de çok ciddi bir şekilde gayretlerin olduğunu görüyorum. Bu da bize gelecek adına Avrupa’da yaşayan Müslümanlar olarak medeniyetimize sahip çıkacak güçlü nesillerin yetiştiğini gösteriyor. Akademik olarak hüsnühat okulu Avrupa’da yok. Bu hoca talebe ilişkisiyle yani usta-çırak ilişkisiyle elde edilen bir sanattır. Çünkü bu birçok yönlü eğitimdir sadece bir kurumda gidip ders vermek değildir. Hoca talebesiyle birebir iletişim ve irtibat kurarak ona yol göstererek metodunu göstererek yani hoca talebe ilişkisinde gizlidir bu sanat. Biz de burada ‘Sabah Ülkesi’ kültür sanat derneği olarak bu alanlarda faaliyetlerimizi beş yıldır en güzel şekilde yürütüyoruz. Buradaki sergide hem benim hem de teşkilatımızın bünyesinde bulunan tabloları sergiledik.”
Almanya’da hat ve tezhibe yoğun ilgi
ÜNAL ÜNALAN KİMDİR?
Bursa İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Ünal Ünalan, İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kültür Sanat Birim Başkanıdır. Musiki alanında da eğitim almış olan Ünalan, geleneksel usullerde icazetini almış olup, hattat olarak sanatsal faaliyetlerini yürütmektedir.
Almanya’da hat ve tezhibe yoğun ilgi

BAKMADAN GEÇME!