Almanyada Formula 1 yarışı tehlikeye girdi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Formula 1 yarışı tehlikeye girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 10:26

SEYİRCİ sayısında büyük düşüş görülmesi üzerine bu sezondakiFormula 1 yarışlarında Almanya’nın çıkarılması gündeme geldi.

Haberin Devamı

Formula 1 patronu Bernie Ecclestone Almanya’daki seyirci sayısının gerilemesi nedeniyle Nürburg yarışının tehlikede olduğunu doğruladı.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin haberine göre, bir gazetenin Formula 1 sezonunun 2015 yılında Almanya’yı pas geçeceği ve ne Nürburgring ne de Hockenheim pistinde yarış yapılacağını yazması üzerine Formula 1’in patronu 84 yaşındaki Bernie Ecclestone bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Berni Ecclestone Koblenz’de yayımlanan ’Rheinzeitung’ gazetesine gönderdiği faksta Formula 1’in bu yıl Almanya’ya uğramayacağını belirterek, "Almanya’nın bu yılki yarış takviminde yer almayacak olmasına ben de yarış severler kadar üzgünüm" dedi. Sezonun Almanya ayağının bu yıl Nürburg pistinde yapılması gerekirken bu kentteki mali kriz nedeniyle, Almanya Formula 1 yarışının 2016 yılında sırası gelecek olan Hockenheim pistine kaydırılması gündeme gelirken Ecclestone bu karara son yıllarda seyirci sayısının azalmasını gerekçe gösterdiği hatırlatıldı.

Bernie Ecclestone, Almanya’nın Formula 1 takviminden çıkarıldığı yolundaki iddiaları hatırlatarak bunun doğru olup- olmadığı sorusuna, "Orada iki ihtimal var. Bekleyip görelim. Durum iyi görünmüyor. İhtimal dışı demek doğru olur ama Almanya yarışını kurtarmaya çalışıyoruz. Tabii ki Almanya’yı kaybetmek istemeyiz. Elimizden geleni yapacağız" dedi. Toplam 20 yarıştan oluşan 2015 Formula 1 sezonu 15 Mart’ta Melbourne’de yapılacak Avustralya büyük ödül mücadelesiyle başlayacak. Resmi yarış takviminde 10’uncu ayağın 19 Temmuz’da Almanya’da koşulması öngörülürken bunun iptal edilmesi halinde Almanya’nın 1960 yılından bu yana ilk kez Formula 1’e ev sahipliği yapamayacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!