Almanya'da Ezidi'lere IŞİD yanlıları saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Ezidilere IŞİD yanlıları saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 15:45

Irak'ta Ezidi'lere yapılan saldırıyı kınamak için dün Almanya'da yürüyüş yapan yüzlerce Ezidi'ye IŞİD yanlısı bir grup bıçak, sopa, taş ve şişelerle saldırdı. Olayları polis önledi.

Haberin Devamı

IŞİD'in Şengal'i işgal edip Ezidi Kürtleri katletmesi karşısında Irak'ın tek Ezidi milletvekili Feyyan Dahel'in Irak Meclisi'nde gözyaşları içinde yaptığı çağrıya ilk olumlu tepki Almanya'dan geldi. Almanya'nın Kuzey Ren Vesfalya eyaletine bağlı Harford kentinde toplanan 300'e yakın Ezidi, IŞİD'in yaptığı katliamı kınamak için sokağa döküldü. Soydaşlarının katledildiğine dikkat çeken Ezidi gruba aniden ortaya çıkan eli sopalı radikal İslamcı grup saldırdı.

BIÇAKLAR ÇEKİLDİ
IŞİD yanlısı sloganlar atan aşırı İslamcı grup, sopa, şişe ve taşlarla Ezidilere saldırdı. Olaylar ırasında bir çok kişi yaralandı. Çevredeki işyerleri ve dükkanlarda saldırıda zarar gördü.
Bıçakların da çekildiği bu saldırıda yaşları 16 ile 31 olan iki Ezidi hafif yaralandı. Polis olaylara biber gazı ile müdahale etti ve böylece istenmeyen olayların yaşanması önledi.

Kuzey Ren Vestfalya Polisi gün boyunca şehirde merkezinde sıkı güvenlik önlemleri aldı. Polis, saldırganlar arasında bulunan Çeçen kökenli bazı kişileri gözaltına alırken, çevre şehirlerden gelen güvenlik güçleri desteğiyle şehirde sükuneti yeniden sağladı.

Haberin Devamı

Çarşambayı perşembeye bağlayan gece ise polis şehrin merkezinde yaklaşık yüz Ezidiyi sopa ve silahlar ile yakaladı ve silahların büyük kısmına el koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!