Almanya'da çifte vatandaşlık yasası yürürlüğe giriyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada çifte vatandaşlık yasası yürürlüğe giriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 14:14

Almanya'da federal hükümetin hazırladığı ve 3 Temmuz 2014 tarihinde Meclis’in onayladığı opsiyon modelini kaldırıp gençlere çifte vatandaşlık yolunu açan yasa 20 Aralık’ta yürürlüğe girecek.

Haberin Devamı

Almanya genelinde 500 bin gencin faydalanması beklenen çifte vatandaşlık yasası hakkında bilgilendirme kampanyası başlatacak olan Federal Uyum Bakanlığı, 16 Aralık’tan itibaren www.einlebenzweipaesse.de online internet sayfasında geniş bilgi sunacak.

Bakanlık ayrıca spor, politika, dernekler ve birlikler başta olmak üzere toplumun içinde etkin olan birçok şahıs, kurum ve kuruluşa bilgi sunacak.

Hedeflerinin gençleri çifte vatandaşlık haklarının olduğu bilincini vermek ve olası bir yanlış kararın önüne geçmek olduğunu açıklayan Federal Uyum Bakanlığı, sadece bir vatandaşlık tercihi yapmak zorunda olmamalarının önemine dikkat çekti.

Yeni uygulamanın hem gençlere hem vatandaşlık dairelerine kolaylık getirdiğini ifade eden Uyum Bakanlığı, işlemin basit hale geleceğini opsiyon modeline tabi olan bütün gençlere vatandaşlık tercihinde bulunmaları uyarısı yapılmasına gerek kalmadığını kaydetti.

Böylece opsiyon modelinin kapsamındaki gençler doğrudan çifte vatandaşlık hakkı elde etmiş oldular. Bir gencin durumu belirsizlik içeriyorsa gencin değil vatandaşlık dairesinin bilgilendirmesi gerekecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!