Almanya’da camilerden polis koruması talebi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da camilerden polis koruması talebi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 09:50

Almanya’da Müslümanlar, son zamanlarda cami derneklerine ve Müslüman kuruluşlarına gönderilen ‘NSU 2.0’ imzalı tehdit mektuplarının ardından polis koruması talep etti. İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Hannover Teşkilatı Başkanı Recep Bilgen, “Şimdi değilse ne zaman?” diyerek, yetkilileri bir an önce önlem almaya çağırdı.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya eyaletinde Müslüman kuruluşların çatı yapılanması olan Şura da tehditlere karşı önlem çağrısında bulundu. Kuruluşun Başkanı Kerim Ocakdan, şimdiye kadar hiçbir güvenlik önlemi alınmadığına dikkati çekti. DW Türkçe’nin haberine göre, ülkede yaşayan Müslümanlarda artan bir huzursuzk olduğunu belirten Ocakdan, polisin Cuma namazlarından sonra camilerin önünde önlem amaçlı beklemesini önerdi. Ocakdan ve Bilgen, derneklerinin polisle ve eyalet yönetimiyle alınabilecek önlemler konusunda fikir alışverişine hazır olduğunu kaydederken Bilgen, önlemlere tehdit alan derneklerle başlanabileceğini söyledi.

Almanya’da camilerden polis koruması talebi
MEKTUPLARDA NSU İMZASI
Geçen hafta Osnabrück’teki bir camiye tehdit mektubu gönderilmişti. Bu mektupla birlikte Almanya çapında Müslüman kuruluşlarına gönderilen tehdit mektuplarının sayısı 34’ü buldu. Irkçılar, özellikle Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya ve Hessen eyaletlerindeki cami ve dernekleri hedef aldı. Bavyera ve Baden-Württemberg’te de benzer mektuplar kayıtlara geçti. Sayıları az olsa da bazı Hıristiyan derneklerinin de tehdit mektupları aldığı belritildi. 2018’den bu yana gönderilen mektupların 18’inde aşırı sağcı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı’nın (NSU) devamı olabileceği izlenimi oluşturan ‘NSU 2.0’ imzası var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!