Almanya'da Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi'nin raporu

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Ayrımcılıkla Mücadele Dairesinin raporu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 12:33

Alman hükümetinin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, ülkede ayrımcılıkla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Böhmer, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'da yaşayan herkesin ülkedeki fırsatlardan yararlanması gerektiğine işaret ederek, “Göçmenler ten rengi, köken ve dininden dolayı dışlanıyorsa, bunun hoş görülmemesi lazım” ifadesini kullandı.

Herkesin dışlanmaya ve ayrımcılığa karşı çıkması gerektiğini belirten Böhmer, eğitim alanındaki ilerlemelerin göçmen gençlerin fırsatlarını daha da iyileştirilmesi için ilham olması gerektiğini belirtti.

Eyaletlerin, büyük oranda göçmen öğrencilerin eğitim gördüğü okullara yoğun destek vermesi gerektiğini ifade eden Böhmer, iş hayatında da iş verenlerin göçmenlere olan tutumunun değiştiğinin görüldüğünü kaydetti.

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Peer Steinbrück'ün gölge kabinesinde yer alan Yasemin Karakaşoğlu da Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi tarafından hazırlanan rapordaki gelişmelerin yıllardan beri bilindiğini ancak bunun için toplumsal çözüm yaklaşımlarının bulunmadığını ifade etti.

Raporun eğitim fırsatlarının eşitsiz dağıtıldığını ortaya koyduğuna işarete eden Karakaşoğlu, sosyal, kültürel ve coğrafi kökenin hala eğitimde büyük rol oynadığını, bunun kabul edilemez olduğunu, bu gelişmelerin toplumu böldüğünü savundu.

Karakaşoğlu, çoğulculuğun bir fırsat olarak algılanması gerektiğini belirterek, eğitim sisteminin her türlü ayrımcılığa karşı duyarlı yapılmasının gerekliliğine dikkati çekti.

Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi'nin 4 yılda bir hazırladığı ve bugün Federal Meclis'e sunduğu rapor, ülkede eğitim ve iş hayatında göçmenlere yönelik önemli oranda ayrımcılık ve haksızlık yapıldiğinı ortaya koymuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!