Almanya’da aşı kampanyası hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da aşı kampanyası hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 11:09

Almanya’da sonbahar itibariyle kapalı yerlerde maske takılmasına geri dönülmesi yönünde planlar yapılırken, hükümetin yeni bir aşı kampanyası sürdürme hazırlığında olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Bild gazetesi, 14 Temmuz’da, Federal Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra hükümete danışmanlık hizmeti veren uzmanların da katıldığı Başbakanlık’taki ‘gizli toplantıda’, bazı önlemlerin detaylı bir biçimde ele alındığı ve 50-60 milyon kişinin Kovid-19 alışı yaptırması için yeni kampanya sürdürülmesi konusunda görüş birliğine varıldığını yazdı. Haberde, şu önlemlerin planlandığı da yer aldı.
* Çok katılımlı etkinliklere aşılı olanlar da aşı yaptırmayalar da ancak günlük negatif test sonucunu göstererek girebilecek.
* Almanya’da şu ana kadar 63.4 milyon kişi iki doz, 51.4 milyon kişi üç doz aşı olduğu halde sonbahar itibariyle 50-60 milyon kişiye aşı yapılması için kampanya sürdürülecek.
* Yalnız Moderna ve BioNTech değil, başka varyantlara karşı geliştirilen yeni aşıların yaptırılmasına da izin verilecek. Haberde ayrıca, hükümetin başka varyantlara dönük aşı talebinin yoğun olacağından hareket edildiğine, kimlere ve hangi yaş gruplarına öncelik tanınması konusunda çalışmalar yapıldığına da yer verildi.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANI’NA TEPKİ
Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın 60 yaşın altındakiler ile gençlerin de 4’üncü doz aşı yaptırmaları önerisine uzmanlar tepki gösteriyor. Hamburg Üniversitesi’Dnde görevli Prof. Jonas Schmidt-Chanasit, Bakan Lauterbach’ın bu yöndeki önerisini “Tam bir felaket” olarak nitelendirdi. Schmidt-Chanasit, bu tür açıklamaların insanları tedirgin edici nitelikte olduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME!