Almanya Türkiye'yi 'eski rapçi saldıracak' diye uyardı

Güncelleme Tarihi:

Almanya Türkiyeyi eski rapçi saldıracak diye uyardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 10:29

ESKİ rap şarkıcısı Almanya Dışişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi. Bakanlık, Deso Dogg adıyla ünlenen ve daha sonra din değiştirerek Müslüman olan eski şarkıcı Denis Cuspert’in, Türkiye’deki Alman kurumlarına intihar saldırısı düzenleyebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Süddeutsche Zeitung'un haberine göre, bakanlık, Alman güvenlik kurumlarından gelen istihbarat bilgisini Türkiye’deki resmi kurumlarla paylaştı. Bakanlık, Cuspert’in Suriye’den Türkiye’ye giriş yapacağını ve burada da konsolosluk ve büyükelçilik de dahil olmak üzere Almanya’ya ait kurumlara bomba yüklü araçlarla intihar saldırısı düzenleyebileceği uyarısında bulundu.

SURİYE’DE SAVAŞIYOR

Die Zeit Gazetesi’nin yazdığına göre, Cuspert’in üyesi olduğu Millatu İbrahim örgütü Almanya’da yasaklanınca, Cuspert ülkeyi terk etmişti. Cuspert’in daha sonra Suriye’ye geçerek İslamcı örgütlerle birlikte rejime karşı savaşmaya başladığı iddiaları ortaya atıldı. Geçen Eylül ayında düzenlenen hava saldırısı sonucu yaralanan eski rap şarkıcısı şimdilerde Ebu Talha el-Almani kod adını kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!