‘Almanya savaş sonrası yabancılarla birlikte yeniden doğdu’

Güncelleme Tarihi:

‘Almanya savaş sonrası yabancılarla birlikte yeniden doğdu’
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 11:24

Almanya’nın Köln kentinde bulunan Deutz İslam Kültür Merkezi iftar daveti verdi. Davete İlçe Belediye Başkanı, Alman siyasiler, okul yöneticileri, kilise temsilcileri ve iş insanları katıldı.

Haberin Devamı

PROGRAMDA konuşan Belediye Başkanı Andreas Hupke, şunları söyledi: “Almanya, savaş sonrasında yabancılarla birlikte yeniden doğdu ve Nazilerle çok uğraştı. Aile geçmişinden de kaynaklı ve şans eseri ebeveynlerimizin yapacak bir şeyi yoktu, çünkü çok dindarlardı ve hep çocuklara şunu söylerlerdi; ‘Bir daha asla düşünmeyin.’ İnsan faşizme kapılıyor ve şimdi kritik nokta geliyor. Demokrasi öylece gökten düşmez. Birbirimize bağlı kalmamız hâlâ önemli. Sen, ben, biz, hepimiz Kölnlüyüz. Ve sahip olduğumuz bu çeşitlilik. Ama yine de pek çok farklı kültürün demokrasiyle ilgisi var ve biz bu konuda tartışıyoruz. Göç düşmanlığı olmazsa, zor olan ve geleceğimiz olan her şeyi her zaman iyi bir şekilde başarabiliriz.”

‘Almanya savaş sonrası yabancılarla birlikte yeniden doğdu’
RAMAZANDA KOMŞULUK İLİŞKİLERİ DAHA DA GÜÇLENİYOR
İslam Kültür Merkezi iftarına katılan T.C. Köln Muavin Konsolosu Ahmet Atila ramazan ayının mübarek olmasını temenni ederek şunları söyledi: “Ramazan ayının insanlığa huzur getirmesi dileğiyle, iftar sofralarında sizlerle bir arada olmanın sıcaklığını yaşayabildiğim için çok mutluyum. Ramazan ayı bizim için çok özel ve önemli kutsal bir ay ve güçlü değer ve duyguları üstleniyor. Ramazan ayında bir araya geldiğimizde komşuluk ilişkilerimiz daha da güçleniyor.” Ahmet Atila, ırkçılığı, yabancı düşmanlığını, ayrımcılığı uygulayan ve toplumun korkularından istifade etmek isteyenlere dikkati çektiği konuşmasını, “Barışçıl çok güzel organize edilen iftar yemeğine davet için dernek yönetimine teşekkür ederim” dedi.
‘Almanya savaş sonrası yabancılarla birlikte yeniden doğdu’
ÇAY VE BAKLAVA İKRAM EDİLDİ
Deutz İslam Kültür Merkezi iftarına katılanlardan Yeşiller Partisi Köln Başkanı Julie Cazier, “Toplumda kendini adamış çeşitli aktörlere ihtiyacımız var ve bu anlamda size de teşekkür ediyorum, böylesi ramazanları hep gözlüyor davet edilmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” diyerek davet için memnuniyetlerini ifade etti. IGMG Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt da yaptığı kısa selamlama konuşmasında “Almanya için dünya barışı için ne yapabileceğimize dikkat etmeliyiz, işimizi yapalım, o yüzden bugün bunu yaptık, birlikte yaşayabilmek, birlikte konuşabilmek için hep bir aradayız” dedi. İftarın sıcak bir ortamda geçmesi sebebiyle gece uzun sürerken davetlilere yemeğin ardından Türk çayı ve baklava ikramı yapıldı.
‘Almanya savaş sonrası yabancılarla birlikte yeniden doğdu’

BAKMADAN GEÇME!