Almanya, PKK yasağını kaldırmayacak

Güncelleme Tarihi:

Almanya, PKK yasağını kaldırmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 13:14

Almanya’da hükümet PKK yasağının devamında kararlı. Gerekçe: “PKK’nın terör örgütü kapsamında kalması, ulusal iç güvenlik çıkarları açısından vazgeçilmez bir uygulama.”

Haberin Devamı

Kobani'de terör örgütü IŞİD’e karşı mücadele için Almanya’da PKK yasağının kaldırılması tartışmalarına hükümet noktayı koydu.

Büyük koalisyon hükümeti PKK yasağının devamında kararlı. Federal İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü “Die Welt” gazetesine yaptığı açıklamada, PKK’nın terör örgütü kapsamında kalmasının “ulusal iç güvenlik çıkarları açısından vazgeçilmez bir uygulama” olduğunu söyledi.

HÜKÜMET YASAKTA HEMFİKİR
Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Sosyaldemokrat Parti’den (SPD) oluşan büyük koalisyon hükümeti, PKK yasağının devamında hemfikir.
Hıristiyan Birlik ve SPD’li içişleri uzmanları PKK yasağının kaldırılmamasını ülkenen iç güvenliği için vazgeçilmez görüyor. İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach (CDU), “Güncel gelişmeler PKK konusunda temel bir yeni değerlendirmeye götürmeyecek” dedi.

GEREK YOK
SPD Grup Başkanvekili Eva Högl de aynı görüşte. Eva Högl, “PKK yasağınde önemli olan dış politik durum değil, bu örgütün Almanya’daki hedefi, kullandığı metot ve araçlar. PKK’nın terör örgütü olarak değerlendirilmesinde değişikliğe gitmek için bir gerekçe yok” dedi.

Federal Mahkeme de PKK’yı terör örgütü olarak görüyor. Federal Mahkeme’nin görüşü: “PKK yasağını kaldırmayı düşünmek için nesnel bir temel yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!