Almanya Kupası'nda futbol heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Almanya Kupasında futbol heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 17:01

Almanya Kupası'nda (DFB )ilk tur karşılaşmalarıyla bu hafta sonunda futbol heyecanı başlıyor. Son kupa galibi İlkay Gündoğan'lı Borussia Dortmund Regionalliga (4.lig) ekibi FC Oberneuland ile deplasmanda oynayacak. Kupanın rekortmeni Bayern Münih ise bu sezon 2. lige yükselen Jahn Regensburg 'a konuk olacak. Serdar Taşçı ve Tunay Torun'lu Stuttgart ise amatör 6 . lig ekibi SV Falkensee-Finkenkrug deplasmanına çıkacak.

Haberin Devamı

Almanya'da DFB Federasyon Kupası ilk tur müsabakalarıyla futbol heyecanı başlıyor. 18 Bundesliga 1 ekibi ile 18 Almanya 2. Lig takımı yanı sıra 28 amatör takımın katıldığı ilk turda eşleşen 64 takım 2. tura yükselmek için kıyasıya mücadele verecek.

Geçen sezonu şampiyonlukla birlikte kupa galibi olarak çifte zaferle kapayan Borussia Dortmund İlkay Gündoğan'lı kadrosuyla Regionalliga (4.lig) ekibi FC Oberneuland ile deplasmanda oynayacak. Dortmund'u ağırlayacak olan yöneticilerinin ve futbolcularının çoğunluğu Türk olan FC Oberneuland tarihi maçı 3 bin kişilik stadı yerine Bundesliga ekibi SV Werder Bremen'in 42 bin kişilik Weser Stadı'nda oynayacak. Antrenör yardımcısı Kadir Pekkan, "Tarihi maçı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Geçen sezon eyalat liginde tüm maçlarımızı kazanarak şampiyon olduk. Dortmund'un gücü belli ama korkumuz yok" dedi.

Kupanın rekortmeni Bayern Münih

Almanya Kupası 'n da 18 kez final oynayıp 15 kez müzesine götüren kupa rekortmeni Bayern Münih ise bu sezon 2. lige yükselen Jahn Regensburg'la deplasmanda karşılaşacak. 20 Ağustos Pazartesi günü saat 20.30'da start alacak karşılaşmada genç yetenek Emre Can'lı Bayern Münih yıldız futbolcularıyla tura çok yakın. Regensburg ise Münih'i yenip sürpriz yapma peşinde.

BAK'ın konuğu Eren'li Hoffenheim

Berlin Kupa galibi Berlin Ankaraspor'un konuğu Eren Derdiyok'un bu sezon formasını giyeceği 1899 Hoffenheim olacak. Çoğunluğu Türk futbolculardan kurulu Regionalliga ekibi Berlin BAK 07 rakibi Bundesliga'nın ilk ve tek 3 bin 330 nüfuslu köy takımı Hoffenheim karşısında sürpriz peşinde. Milli futbolcumuz Ömer Toprak'lı Bayer Leverkusen ise Regionalliga ekiplerinden Carl Zeis Jena ile deplasmanda karşılaşacak. Amatör Havelse'nin konuğu Bundesliga ekibi Nürnberg .

Serdar Taşçı ve Tunay Torun'lu Stutgart

Serdar Taşçı ve Tunay Torun'lu VFB Stuttgart ise amatör 6 lig ekibi SV Falkensee-Finkenkrug'a konuk olacak. Hiçbir Bundesliga ekibinin birbiriyle eşleşmediği kurada 2. lig ekibi Erzgebirge Aue ise bu sezon tekrar Bundesliga'ya yükselen Aykut Özer'li Eintracht Frankfurt'u ağırlayacak. Amatör 6. lig ekibi Schönberg'in konuğu ise Felix Magath'ın çalıştırdığı yıldızlar ordusu VfL Wolfsburg . Tolgay Arslan'lı Hamburg 3. lig takımı Karlsruhe'ye konuk olacak. Bu maçta Karlsruhe'de Hakan Çalhanoğlu odak noktası olacak. Gelecek sezonda formasını giyeceği Hamburg karşısında Hakan'ın Karlsruhe'de göstereceği performans merakla bekleniyor.

Bremen 'in umudu Mehmet Ekici

Mehmet Ekici'li Werder Bremen , Münster deplasmanında 2. tur vizesi almak için uğraşırken ligin yeni ekibi Greuther Fürth, Sercan Sararer ve Tayfun Pektürk'lü kadrosuyla, Kickers Offenbach deplasmanında sahaya çıkacak. Ligin güçlü ekibi Schalke ise Saarbücken deplasmanına gidecek. Borussia Mönchengladbach komşusu Alemannia Aachen ile kupa derbisi maçına gidecek. Fortuna Düsseldorf'un deplasmandaki rakibi ise Burghausen.

Türk futbolcular forma giyecek

İkinci lig ekiplerinin karşılıklı mücadelesinde VfR Aalen- FC İngolstadt 04 ile SV Sandhausen ise Energie Cottbus'la oynayacak Türk antrenör Tomas Oral'ın çalıştırdığı, yardımcılığ ını Ali Çakıcı'nın yaptığı İngolstadt'ta Avusturya A milli futbolcular Ümit Korkmaz ve Ramazan Özcan ile genç Alper Uludağ'da forma giyecekler. 17 yaşındaki Emre Nefiz ile Zafer Yenen'li 2. lig takımı FSV Frankfurt Regionalliga'dan SG Sonnenhof Großaspach ile mücade edecek. Hertha Berlin , Worms'a, Braunschweig'da Lübeck'e gidecek. Rot-Weiss Essen sahasınd Union Berlin'i ağ ırlayacak.

Amatörlere güçlü rakipler

Alman 5. Ligi olan Oberliga ekiplerinden Nöttingen, Hannover 96'yla oynayacak. SC Victoria Hamburg' un konuğu SC Freiburg, Rossbach/Verscheid 'in ise Mainz . Yine 5. lig takımlarından Offenburg, 2 lig takımı St. Pauli'le oynarken, Hennef ise sahasında 1860 Münih'le karşılaşacak. 3. lig ile 2 .lig duellolarında ise Bielefeld - Paderborn, Heidenheim - Bochum, Unterhaching - Köln, Hansa Rostock - Kaiserslautern, Chemnitz - Dynamo Dresden, Halle - Duisburg.

Final 12 Mayıs 2013'de Berlin'de

Kupada 2. tura yükselen 32 takım yine kura ile eşleşerek 30-31 Ekim tarihlerinde yapılacak maçlarla 16 takıma kalacak. 18-19 Aralık 2012 tarihlerinde yapılacak maçlar sonunda çeyrek finale yükselen 8 takım belli olacak. 26 ve 27 Şubat 2013 tarihlerinde oynanacak olan çeyrek final müsabakalarında başarılı olan 4 takım 16 ve 17 Nisan'da yarı finalde karşılaşacaklar. Almanya Kupası'ında final maçı ise 1 Haziran Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

ALMANYA KUPASI EŞLEŞMELERİ

17 Ağustos Cuma saat 19:00
Sonnenhof /Großaspach - FSV Frankfurt
Lübeck - Braunschweig
17 Ağustos Cuma saat 20:00
Wilhelmshaven - Augsburg

18 Ağustos Cumartesi saat 15:30
Halle - Duisburg
FC Oberneuland - Borussia Dortmund
Victoria Hamburg - Freiburg
Unterhaching - Köln
Falkensee /Finkenkrug - VfB Stuttgart
Offenburg - FC St. Pauli
Carl Zeiss Jena - Bayer Leverkusen
Berliner AK 07 - 1899 Hoffenheim
Alemannia Aachen - Borussia M'gladbach

18 Ağustos Cumartesi saat 18:00
Heidenheim - Bochum

18 Ağustos Cumartesi saat 20:30
Schönberg - VfL Wolfsburg
Kickers Offenbach - Greuther Fürth

19 Ağustos Pazar saat 14:30
Nöttingen - Hannover
Worms - Hertha Berlin
Karlsruher SC - Hamburger SV
Havelse - Nürnberg
Hennef - 1860 Münih

19 Ağustos Pazar saat 16:00
Aalen - İngolstadt
Bielefeld - Paderborn
Münster - Werder Bremen
Aue - Eintracht Frankfurt
Saarbrücken - Schalke 04

19 Ağustos Pazar saat 18:30
Burghausen - Fortuna Düsseldorf
Hansa Rostock - Kaiserslautern

19 Ağustos Pazar saat 20:30
Roßbach/Verscheid - Mainz 05

20 Ağustos Pazartesi saat 18:30
Chemnitz- Dynamo Dresden
Rot-Weiss Essen - Union Berlin
Sandhausen - Energie Cottbus

20 Ağustos Pazartesi saat 20:30
Jahn Regensburg - Bayern Münih

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!