Almanya futboluna Türk antrenörü damgası

Güncelleme Tarihi:

Almanya futboluna Türk antrenörü damgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 14:11

A Lisanlı genç yetenek Engin Yanova, 2. Bundesliga Takımı Union Berlin'in Oberliga'da oynayan ikinci takımını Alman 4. Ligi Regionalliga'ya çıkarttı.

Haberin Devamı

GENÇ yaşta başladığı antrenörlük kariyerinde başarılara imza atan Berlin doğumlu genç yetenek Engin Yanova, 2. Bundesliga Takımı Union Berlin'in Oberliga'da oynayan U-23 takımını Alman 4. Ligi Regionalliga'ya çıkarttı.

Eski Doğu Berlin takımı Union Berlin'in Regionalliga'da mücadele eden A Gençlerin başına 2007de getirilen Yanova, bir yıl sonra takımı 1. Alman Ligi'ne (Bundesliga) çıkarmasının ardından bu sezonun başında geçtiği U23'ü de bir üst lig olan Alman 4. Ligi Regionalliga'ya çıkartarak, taraftarlarını ve oyuncularını sevince boğdu.

Bir hafta önce kutladılar

Ligin bitimine bir maç kala deplasmanda SV Altlüdersdorf'u 3-1 yenen Union Berlin U-23, 56 puanla lig ikincisi olarak bir üst lige çıkmayı garantiledi. Ligde oynadığı 27 maçta 18 galibiyet, iki beraberlik ve 7 yenilgi alan Union Berlin U-23 oyuncuları antrenörleri Engin Yanova, yardımcısı Michael Jakobs ve taraftarlarıyla deplasman sahasında sevinç yumağı oluşturdular.

Gurur verici Yarı profesyonel lig olan Regionalliga'da mücadele edecekleri rakiplerinin güçlü olduğunu belirten Yanova, “bir yıl içinde başarı gösterip bir üst lige çıkmak gerçekten gurur verici. Büyük başarı göstereren futbolcularımızı, bizi her yerde destekleyen taraftar ve yöneticilerle çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Regionalliga'da da çok çalışıp başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Takımın tek Türk kökenli oyuncularından Cihan Selçuk ise, bütün sezon boyunca iyi bir futbol oynadıklarını belirtip, bir üst lige çıktıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Selçuk, 4. Ligde işlerinin çok kolay olmadığını kaydeden Selçuk, fakat takım olarak başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!