Almanya’da yaşayan Türkler Fransa’daki saldırıya tepkili

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da yaşayan Türkler Fransa’daki saldırıya tepkili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 12:34

ALMANYA’da yaşayan Türk kökenliler, Paris’teki Charlie Hebdo adlı dergiye yapılan ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya tepki gösterdiler. Köln’de yaşayan Türkler masum insanların hayatını kaybetmesinden dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek, bu saldırının Avrupa’da yaşayan Müslümanların imajına zarar verdiğini belirttiler. Özellikle son günlerde Avrupa’da artan ırkçılık, Almanya’daki ırkçı Pegida gösterileri ve camilere saldırıların artmasından endişe duyduklarını belirten Türkler, İslamiyet ile terörizmin yan yana getirilmesinden dolayı duydukları rahatsızlığı belirttiler.

Haberin Devamı

Levent Taşkıran: "Bu saldırıyı dinimize ve toplumumuza yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyorum ve kesinlikle kınıyorum. Müslüman bir Türk olarak böyle bir saldırının dinimizde kesinlikle yeri olmadığını vurgulamak istiyorum. Bu saldırıların ırkçı Pegida gibi örgütlerin eylemlerini arttıracağını düşünüyorum."

Hilal Günday: "Açıkçası çok üzüldüğümü, çok şaşkınlık yaşadığımı söylemek isterim. Böyle Bir şey Hiçbir şekilde bize yakışmıyor yani Müslümanlığı temsil eden bir davranış değildi yaşanan olay."

Ali Şamdancıoğlu: "Saldırıyı takip ettim, oldukça üzüldüm. İslamla kesin bağdaşan bir yönü yok çünkü dinimize göre insanın malı, canı itibarına dokunmak haramdır. Yapanların da hiçbir şekilde İslama hizmet ettiği söylenemez, hepimizi üzdü. Bu işten negatif etkilenen milliyetçi çevreler olup bunu istismar edenler olacaktır, inşallah dayanışma gösterip topluma ilerde daha iyi nüfuz ederiz. Meclisteki büyük partilerin, kilise ve sendikaların bizi koruyucu mahiyette sarf ettikleri sözlerden dolayı ümitliyim."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!