Almanya’da İç Mekan Tasarımı sergisi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da İç Mekan Tasarımı sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 15:08

Sanat ile tasarım arasındaki ilişkiyi sorgulayan ”Come-in. Almanya’da Çağdaş Sanat Aracı Olarak İç Mekan Tasarımı” başlıklı sergi, 26 Mayıs-15 Temmuz tarihleri arasında Rezan Has Müzesi’nde görülebilecek.

Haberin Devamı

Rezan Has Müzesi’nden yapılan açıklamaya göre, sergi Goethe-Institut İstanbul, Kadir Has Üniversitesi ve Rezan Has Müzesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Küratörlüğünü Renate Goldmann’ın yaptığı ve 25 sanatsal sunumun yer alacağı sergi, objeler, heykeller, mekan enstalasyonları ve videolardan oluşacak. Bulundukları yer itibarıyla ve belirgin şekilleriyle ilk bakışta mobilya, lamba veya iç mekan objeleri olarak algılanan nesneler, daha dikkatli bakıldığında çok renkli, abartılı hatta rahatsız edici görünümleriyle dikkati çekerek fazlasıyla algılama biçimine veya iletişimsel bir olaya hitap edecek.

Sergiyle, iç mekan sınırları içerisinde işlevsellik ve sanatsallık arasındaki ilişki irdelenecek ve sanatseverler, üç boyutlu çağdaş sanatın dinamik ortamına davet edilecek. Sergi kapsamında 25 Mayıs’ta Kadir Has Üniversitesi’nde ”Sanat ve Gündelik Yaşamda Kimlik, Sanatçı Claus Föttinger ile Küratör Renate Goldmann’ın Sohbeti” başlığı altında bir workshop düzenlenecek. Sergide, Bettina Allamoda, John Bock, Matti Braun, Björn Dahlem, Tobias Danke, Raphael Danke, Heide Deigert, Christina Doll, Stefan Eberstadt, Christian Flamm, Claus Föttinger, Dorothee Golz, Hans Hemmert, Eva Hertzsch, Stefan Kern, Andree Korpys, Markus Löffler, Isa Melsheimer, Adam Page, Tobias Rehberger, Peter Rösel, Daniel Roth, Silke Schatz, Erik Schmidt, Gregor Schneider, Tilo Schulz, Johannes Spehr, Jörg Wagner ve Corinna Weidner’in eserleri yer alacak. Serginin bir sonraki durağı 1 Ekim-31 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın Pamplona kenti olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!