Almanya Beko Basketbol liginde haftaya bakış

Güncelleme Tarihi:

Almanya Beko Basketbol liginde haftaya bakış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2010 12:08

Almanya Beko Basketbol liginde normal sezonun tamamlanmasına 11 hafta kaldı.

Haberin Devamı

ALMANYA Beko basketbol liginde Cemal Nalga’lı Berlin bu hafta Ulm deplasmanından da galibiyetle dönerken, bir maçı eksik olmasına rağmen liderliğini devam ettirdi. Geçtiğimiz yılın finalisti Bonn, Murat Didin’in eksik Frankfurt’unu zorda olsa yenerek ikincilikteki yerini korudu. Ligin sürpriz takımı Göttingen, Giessen deplasmanında farklı kazanırken, son şampiyon Oldenburg sahasında Bremerhaven’ı rahat geçti. Tolga Öngören’in çalıştırdığı Ludwigsburg’ta nefesleri kesen bir mücadele sonrası Trier’i evinde yendi ve Playoff umutlarını sürdürdü. Tübingen evinde Düsseldorf’u üç sayıyla geçerken son sekiz haftadaki yedinci galibiyetini aldı. Braunschweig’ta deplasmanda son sıradaki Padernborn’u rahat bir oyun sonrası farklı mağlup etti. Pazar günü oynanan iki karşılaşmada ise Bamberg Artland Dragons’u ilk yarıdaki oyunuyla yenerken, Mitteldeutsche Basket son sıralardaki Hagen’ı farklı mağlup etti.

Haberin Devamı

ERMAN KUNTER HAKEM KURBANI
Fransa 1. liginde Cholet Basket’i çalıştıran Erman Kunter bu hafta deplasmanda Roanne’ye altı saniye kala yediği basketle kaybetti. Kunter’in ekibi karşılaşmanın son iki dakikasına yedi sayı farkla önde girdi. Ancak ev sahibi takım hakemlerin lehine çaldığı iki tuhaf düdükle maça ortak oldu. Cholet üstüne bir de altı saniye kala topu oyuna sokamayınca karşılaşmayı bir sayı farkla 72-71 kaybetti. Bu mağlubiyete rağmen Cholet Basket ikincilikte ki yerini korudu.


DİDİN MÜCADELEDEN MEMNUN
Almanya Beko Basketbol liginde bu hafta Murat Didin’in takımı Deutsche Bank Skyliners Frankfurt, deplasmanda Bonn ile oynadı. Frankfurt bu maçta dizinden ameliyat olan ve dört ila beş hafta sahalardan uzak kalacak takımın skoreri Reese’nin eksikliğini çok hissetti. Didin’in talebeleri karşılaşmadan üç sayı farkla mağlup ayrılırken Türk Koç oynanan oyundan ve sahada ki mücadelenden memnundu. Haftanın ilk maçında Trier deplasmanına çıkan Öngören’in takımı Ludwigsburg sezonun ilk yarısında farklı yendiği rakibi karşısında bu defa deplasmanda çok zorlandı. Ama yeni transfer guard T.J Thompson’ın başarılı oyunu galibiyeti getirdi. Lugwigsburg’ta beş oyuncu çift haneli rakamlara ulaştı. Lider Alba Berlin’de forma giyen Cemal Nalga bu hafta 12 dakikanın üzerinde süre aldığı maçta Ulm potasına 5 sayı bıraktı. Almanya ikinci basketbol liginde Hannover’i çalıştıran Mahmut Ataman’da haftayı galibiyetle kapadı. Hannover rakibi Essen’ı zorlu bir maç sonrası 82-77 ile geçerken ligde yedinci sıraya kadar yükseldi.

Haberin Devamı

GÜLEN TARAF HİCRAN’LI MARBURG OLDU
Almanya Bayanlar 1. Basketbol liginde forma giyen iki Türk kızımızı karşı karşıya bgetiren maçta Hicran’ın takımı Marburg, Eda’lı WWK Donau-Ries’i farklı yendi. Bu maçta Eda forma giymezken, Hicran 74-55 biten maçta yaklaşık 19 dakika sahada kalırken 6 sayı, 5 asist, 5 top çalma ve 3 ribaund ile başarılı bir performans ortaya koydu.


HAFTANIN TAKIMI; Oldenburg


HAFTANIN OYUNCUSU; Taylor Rochestie (Göttingen)


HAFTANIN KOÇU; John Patrick (Göttingen)


HAFTANIN OLAYI; Oldenburg Almanya Kupasından elendikten iki gün sonra ligde güçlü rakibi Bremerhaven’ı mağlup etti.


HAFTANIN BEŞİ
Michael Haynes (Ludw) Elvir Ovcina (Old) Jason Cain (Brau)
Roland Dupree (Bonn) Taylor Rochestie (Gött)

HAFTANIN SONUÇLARI
ratiopharm Ulm 77 Alba Berlin 86
EWE Oldenburg 93 Bremerhaven 77
Brose Baskets 82 Artland Dragons 80
Telekom Baskets Bonn 80 Dt. Bank Skyliners 77
TBB Trier 88 EnBW Ludwigsburg 92
Mitteldeutscher BC 86 Phoenix Hagen 66
Paderborn Baskets 58 New Yorker Phantoms 80
LTi Giessen 46ers 56 BG Göttingen 84
WWalter Tigers 82 Giants Duesseldorf 79



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!