Almanları İsrail’den Lufthansa tahliye edecek

Güncelleme Tarihi:

Almanları İsrail’den Lufthansa tahliye edecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 11:05

Alman Havayolu şirketi Lufthansa, bugünden itibaren iki gün boyunca İsrail’de yaşayan Almanları tahliye etmek üzere özel uçuşlar gerçekleştirecek. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre günde 4 uçuş yapılacağı belirtildi. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın kriz müdahale merkezi, daha önce uçuş kapasitelerini artırmak için havayolu şirketleriyle görüşmeler yapmıştı.

Haberin Devamı

CUMARTESİ gününden bu yana Hamas tarafından İsrail’de düzenlenen saldırılarda bazı Alman vatandaşları da öldürülmüştü. Hamas üyeleri ayrıca Gazze Şeridi’nde yaklaşık 150 kişiyi kaçırdı. O zamandan beri ülkede yaşayan aralarında Alman vatandaşlarının da bulunduğu çok sayıda yabancı ülkeyi terk etmek için bekliyor. İsrail’de bulunanlar arasında Berlinli, gençlerden oluşan bir değişim grubu da yer alıyor. Berlin Spor ve Gençlik Sosyal Hizmetler Derneği Genel Müdürü Frank Kiepert yaptığı açıklamada, gençlerin sahil kenti Tel Aviv’in kuzeyinde güvende olduklarını söyledi. Dışişleri Bakanlığı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada tahliyeyle ilgili son teknik ayrıntıların netleştirildiğini belirtti.

‘ÖNCELİKLERİ BELİRLEMENİZ GEREKİYOR’
Dışişleri Bakanlığı, ‘Elefand’ olarak adlandırılan kriz önlemi listesine kayıtlı Alman vatandaşlarını, Lufthansa ile yapılacak özel uçuşlar için nasıl bilet ayırtabilecekleri konusunda çarşamba günü bilgilendirmeye başlayacak. Henüz kayıtlı olmayan ve ülkeyi terk etmek isteyen Alman vatandaşlarının isimlerini derhal listeye kaydettirmeleri gerektiği belirtildi. ‘Elefand’ sistemine kayıt olan yurt dışındaki Almanlar, acil kriz durumlarında Alman temsilcilikleri tarafından hızlı bir şekilde bilgilendirilebiliyor ve olası kriz önlemlerine dahil ediliyor. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ZDF kanalında yaptığı açıklamada, İsrail’den ayrılmak için bekleyen Alman vatandaşlarından anlayış göstermelerini istemişti. Baerbock, “Kriz hattı aracılığıyla, diğer havayolu şirketleriyle de tahliye uçuşları ayarladık. İnsanlar daha sonra bazı güzergâhlardaki uçuşlarını değiştirmek zorunda kaldı. Bunun korkunç bir durum olduğunu anlıyorum, ancak aynı anda 100 bin çağrı aldığınızda, öncelikleri belirlemeniz gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!