Almanlar yenilince Türkler de......

Güncelleme Tarihi:

Almanlar yenilince Türkler de......
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 14:19

EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İtalya'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda eden Almanlar maç sonrasında kahroldu, mücadeleyi tribünden ve evlerinden takip eden Türkler de onların üzüntülerine ortak oldu.

Haberin Devamı

EURO 2012'de finalin adı belli oldu. İtalya Milli Takımı, Mario Balotelli'nin golleriyle Almanya'yı 2-1 mağlup etti. Dünyanın gözünü çevirdiği turnuvada final mücadelesi, Gök Maviler ile son şampiyon İspanya arasında oynanacak.

Böylece 2008 yılında İspanya'ya finalde kaybeden Panzerler, 4 yıl sonraki Avrupa Şampiyonası'na ise yarı finalde veda etti. Söz konusu tabloya tek üzülen ise Almanlar olmadı. Almanya'da yaşayan Türkler de Panzer'in saf dışı kalması karşısında büyük bir şok yaşadı. Nitekim bu üzüntü, fotoğraf karelerine de yansıdı. Öyle ki Almanya'yı ikinci vatan olarak gören vatandaşlarımızın üzüntüsü, Almanya kadrosunda yer alan Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan nedeniyle bir kat daha arttı.

Almanya'da yenilginin şoku

Tageszeitung gazetesi “Tekrar İtalya” manşetini atarken Berliner Morgenpost gazetesi büyük bir Mesut Özil fotoğrafının üzerine “Finito” yazdı. Bild Gazetesi de final için kırmızı renkte çarpı işareti ve büyük puntolarla 'Finito” manşetine yer verdi. Kölner Express Gazetesi “Ne kadar acı”, Kicker Dergisi'nin internet sitesi de “Rüyadan uyandık” ifadeleriyle yenilginin tüm Almanya'yı üzdüğünü belirten haberlere yer verdi.

Şampiyon olmaları halinde kutlamaların hangi kentte yapılacağını da planlayan Almanlar, yenilgiyle birlikte tüm planları iptal etmek zorunda kaldı. Berlin'de maçı izleyen Alman taraftarlar ise 2006 Dünya Şampiyonası'nda Dortmund'ta oynanan maçta yine İtalya'ya yarı finalde kaybettikleri maçı hatırlattı.

Almanya'nın rüyası sona erdi

Büyük bir üzüntü yaşayan Almanlar, ülke bayraklarını otomobilllerden ve caddelerden hemen kaldırdılar. Frankfurt Commerzbank Arenada maçı izleyen 34 bin kişi, stadı 10 dakikada boşalttı. Almanlar susmayı tercih ederek hemen evlerine döndüler. Almanya'daki İtalyanlar ise oto konvoyları yapıp finale yükselmenin coşkusunu doya doya yaşadılar.

Papa'nın cep telefonunu bilen var mı?

Alman medyası "İtalya işimizi bitirdi.", Final yerine "Finito" manşetlerini atıp, "Yine İtalya..Rüyamızı bitirdi. Herşey bitti, eve dönüyoruz. Final maçında yokuz" yorumları atıldı. Yoğun ilgi gören yarı final maçında Bild gazetesi internet sayfasında maçı canlı olarak verdi. Bild online sitesinde İtalya'nın ilk golü sonrası "Olsun, bu takımı yeneriz" manşetini atarken ikinci gol sonrası ise manşette "Papa'nın cep telefonu numarasını bilen varmı.? zira Bizim futbolcuların yukarıdaki yaradana ihtiyacı var." yer aldığı görüldü. Kicker7in internet sayfasında "Artık iş bitti. Zaman iyice bitiyor. " denilirken, Sport 1 sitesinde ""Zaman öyle hızlı geçiyor. Golller bulmamız şart" manşetleri görüldü.

Alman 1. Kanalı ARD'de maçı yorumlayan Mehmet Scholl: Almanya takımı çok iyi futbolculardan kurulu. Ama niye bunun galibiyeti getirmediğini araştırmak gerekir. Son üç şampiyonada şampiyon olmadan eve dönmek tabii ki acı veriyor.

Alman medyasında İtalya'nın zaferi

Bild:
. Ohh. Mami...Yine İtalya: 1-2. Hayır , hayır olamaz. Finito(bitti). Final yok. Çok üzgünüz. Herşey bitti, bitti. Rüyamız da bitti. Jogi Löw bu senin her zamanki altın ellerinmiydi. Demek gerekirse biz de çok kötüydük. Galibiyet hakkımız olamazdı.

Express: Mario Balotelleli öyle hırlı ve kuvvetli vurdu. İki altın golü İtalya'yı finale taşıdı. Özil'in penaltısı yetmedi.

FFH: Oh. Mami.. İtalya yine çarptı. Bu engeli geçmek çok mu zor. İtalya'yı artık tebrik etmek düşüyor.

RTL: İtalya, Almanya'yı çarptı geçti. Rüyamız bitti, eve dönüş zamanı. Bu Balotelli'de nereden çıktı.

Frankfurter Allgemeine: İtalya bizim için çok çok kuvvetliydi. İş ciddiye binince şaka sona erdi. Eğlencemiz, rüyamız, ciddi bir takım karşısında sona ermek zorunda kaldı.

ARD: Herşey sona erdi. İtalyanlar haklı bir galibiyet aldı. Balotelli'den Almanya'ya iki füze . DFB 11'i darbe aldı. Almanya'nın Avrupa Şampiyonluk rüyası söndü.

ZDF:
Almanya, İtalya engeline takıldı. İki şok gol... Ve Finalde İtalya , biz ise uçakla geriye dönüyoruz.

KİCKER: Joachim Löw'ün poker kumarı tutmadı. Rüyamızı sona erdirdi. Niye kadro değişikliği.

SPORT1: Balotelli'nin çekiç vuruşu gibi iki şutu. İki gol Almanya 11'ini adeta şok etti. Bu futbol şampiyonluğu hak edecek bir futbol değildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!