Almanlar Dünya Kupası’na ilgisiz

Güncelleme Tarihi:

Almanlar Dünya Kupası’na ilgisiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2022 11:02

Alman halkı Dünya Kupası’na ilgisiz. ARD tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 50’sinden fazlası Katar’da başlayacak Dünya Kupası maçlarını izlemeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

DÜNYA Kupası 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında Katar’da gerçekleştirilecek. Şampiyonanın başlamasına 1 hafta kalan yapılan bir anket, oyunlara olan ilginin sınırlı olduğunu ortaya koydu. ARD-DeutschlandTrend’e göre, Alman nüfusunun yarısından fazlası yani yüzde 56’sı yayınların hiçbirini izlemeyi düşünmüyor. Kadın katılımcılar arasında bu oran yüzde 63 ile daha yüksek seviyede. Yüzde 15’i geçmiş DÜNYA Kupası organizasyonlarına kıyasla daha az maç izlemeyi, yüzde 20’si önceki kupalarda olduğu gibi aynı sayıda izlemeyi planlıyor. Katılımcıların yüzde 9’u ise Dünya Kupası’nı izleyip izlemeyeceğine henüz karar vermediğini belirtti. Katar, Almanya’da insan hakları durumu tartışmalı bir yer olarak görülüyor.

Almanlar Dünya Kupası’na ilgisiz
NOEL ALIŞVERİŞİNİ DE ETKİLEDİ
Önümüzdeki haftalarda Noel alışveriş sezonu da başlıyor. Ancak yüksek fiyatlar tüketicileri olumsuz etkiledi. Yapılan araştırmaya göre, Almanların yüzde 30’u Noel hediyeleri için geçen yıla kıyasla daha az para harcamak istiyor. Bir diğer yüzde 6’lık kesim ise bu yıl Noel hediyesi almaktan tamamen vazgeçmeyi düşündüğünü belirtti. Bu kesimler arasında özellikle düşük gelirli aileler bulunuyor. Katılımcıların yüzde 54’ü hediyeler için geçen yılla aynı miktarda harcama yapmayı planlarken, yüzde 8’i ise daha fazla harcama yapacağını söyledi.
Halkın siyasi tercihleri konusunda yapılan son ankette ise bir öncekine göre çok az değişiklik görünüyor. Bu pazar federal seçimlerin yapılması halinde CDU/CSU yüzde 28 oy oranıyla sandıktan en güçlü parti çıkıyor. Kamuoyu araştırmasına göre Yeşiller yüzde 19 oy, SPD yüzde 18, AfD yüzde 14, FDP yüzde 7, Sol Parti yüzde 4 oy alacak.

 

BAKMADAN GEÇME!