Almanlar bu işi biliyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar bu işi biliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2012 14:26

Almanya takımları Şampiyonlar Ligi’nde iyi gidiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın rekortmen şampiyonu ve Bundesliga’nın açık ara puan farklı lideri Bayern Münih, İspanya’da Valencia deplasmanında 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı garantiledi. Valencia’lı Barragons’un Bayern’li Alaba’ya tekme vurmasıyla 10 kişi kalan rakibi karşısında kırmızı şimşekler Bayern’i Thomas Müller’in golü kurtardı: 1-1.

İKİLİYİ DURDURMAK ZOR
Son iki yılın Almanya Şampiyonu Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi’nde de genç bir kadroyla fırtınalar estiriyor. Dortmund Hollanda’nın güçlü ekibi Ajax’ı deplasmanda 4-1 yenerken futbollarıyla da büyüledi. Özellikle Alman milli takımın genç yetenekleri Mario Götze ve Marko Reus ikilisi Ajax defansını zorlayarak alkış topladı. Dortmund orta sahasında İlkay Gündoğan’da üstün performansıyla bu ikiliye eşlik edince Dortmund tutulmaz oldu. Avrupa’nın en ünlü yıldız futbolcularının yer aldığı Real Madrid, Manchester City ve Ajax Amsterdam’ın yer aldığı grupta 11 puanla grup lideri olarak son 16 takım arasına girdi. Borussia Dortmund’un gollerini Reus (8.dk), Götze (36.dk) ve 41 ve 67. dakikalarda Polonya milli Lewandowski kaydetti: 4-0. Teknik direktör Jürgen Klopp, Götze ve Reus’u oyundan alırken dakikalarca ayakta alkışlandı. Ajax 87. dakikada tek golünü attı.

SON 16 ARASINDA
Almanya’da gök maviler lakaplı Schalke de bir üst tura çıktı. Veltins Arena’da Schalke Yunanistan şampiyonu Olimpiyakos Piraeus’u tek golle geçerken taraftarlarını coşkuya boğdu. Schalke, rakip kaleye 26 şut atarken, Yunan ekibinin Kuzey İrlanda’lı kalecisi Roy Carrol’u sadece bir kez geçebildi. Christian Fuchs’un 77. dakikada 25 metreden topu filelere yolladı ve Schalke’yi bir üs tura çıkardı: 1-0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!