Alman zenginler de bağışlasın

Güncelleme Tarihi:

Alman zenginler de bağışlasın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 10:29

Amerikalı 40 milyarderin servetlerinin yarısını bağışlayacaklarını açıklamasından sonra siyasetçiler Alman zenginlerden de aynı davranışı beklediklerini açıkladı.


AMERİKA
'nın en zenginleri arasında yer alan 40 milyarderin servetlerinin yarısını hayır kurumlarına bağışlayacaklarını açıklamasının ardından Alman poltikacılar da aynı davranışı kendi zenginlerinden beklediklerini açıkladı.
Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller'li politikacılar Alman zenginlere çağrı yaparak tıpkı Amerikalı zenginler gibi servetlerinin bir bölümünü hayır işleri için bağışlamasını istedi. Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth “Bağış yapabilecekler yapmalı” derken, SPD Federal Meclis Grup Başkanı Joachim Poss ise “Amerikada başlayan bu girişim Almanya'da da devam etmeli” dedi. SPD Bütçe Politikaları Sözcüsü Carsten Schneider “Saygı değer bir davranış. Zenginler sosyal sorumluluklardan kaçmamalı” dedi.

Dayanışma önemli
Almanya'da yaşayan Türkler de tıpkı politikacılar gibi zenginlerin mali kriz döneminde sorumluluk üstlenip servetlerinin bir bölümünü bağışlamalarını istedi. Almanyalı Türklerin zenginlerin servetlerinin bir bölümünü bağışlamaları ile ilgili şunları söyledi.
Ulvi Yağan (Anahtarcı): Ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde herkes sorumluluk almalı. Çok zengin olanlar da üzerine düşen sorumluluğu alarak servetlerinin bir bölümünü bağışlayabilir.
Halil Coş (Otomobil teknisyeni): Toplumlar zor dönemlerde dayanışma içinde olmalı. Herkes taşın altına elini sokmalı. Krizlerde genelde dar gelirliler olumsuz etkileniyor. Zenginler yapacakları bağışlarla krizin aşılmasına da yardımcı olabilirler.
Şule Doğanay (Şoför kursu sahibi): Alman zenginler de tıpkı Amerikalı işadamları gibi yararlı işler için serevetlerinin bir bölümü bağışlayabilir. Bu kampanyanın giderek yaygınlaşmasını ve diliyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!