Alman yatırımcıları Türkiye’ye bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Alman yatırımcıları Türkiye’ye bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2022 10:37

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), İzmir-Berlin iş dünyası ortaklığını derinleştirmek amacıyla Berlin’e iş gezisi düzenledi. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer başkanlığındaki heyet Türk ve Alman şirketlerinin üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantılarda, Türkiye-AB ilişkileri, sanayinin dijital dönüşümü, yenilenebilir enerji, sanayide sürdürülebilirlik, Türk ve Alman özel sektörünün iş birliği ve ‘Melek Yatırım Ağı’ başlıkları ele alındı.

Haberin Devamı

SEYAHATE EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Başkan Vekilleri Dr. Fatih Mehmet Sancak, Muhlis Kaan Özhelvacı, Yönetim Kurulu üyeleri Erkan Karacar, Arda Yılmaz, Müge Şahin, EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz, EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Elif Kaya, EGİAD üyeleri Kemalettin Okkaoğlu, Alper Tutak, Kerem Bayraktaroğlu, Duygu Koç, İsmail Girginoğlu, Elif Koç, Hasan Güler, Metin Taşkıran, Aslıhan Güler, Remzi Uslu iştirak etti. Ziyaretler dahilindeki görüşmeler, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Berlin Ticaret Müşavirliği’nden Abdullah Soylu, Berrak Bilgen Beşergil, İzmir Büyükşehir Belediyesi Berlin Ofisi, Trendyol Berlin Ofisi, Berlin Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki WJ Genç İş İnsanları Derneği, yapay zekâ ve dijitalleşme merkezi GT_ARC, yatırım araştırma ve yenilikçilik merkezi EUREF Campus, TD-IHK Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası yetkilileriyle gerçekleşti.

Alman yatırımcıları Türkiye’ye bekliyoruz
‘EN ÖNEMLİ TİCARET ORTAĞI’
EGİAD Başkanı Yelkenbiçer, Türk-Alman ekonomisinin istikrarının ve Almanya ile Türkiye arasındaki iş ortaklıklarının daha da artmasının tüm Avrupa ekonomisi için önemli olduğuna dikkatİ çekti. EGİAD olarak sürekli yeni pazarlar ve iş bağlantılarıyla yatırım portföyünü genişlettiklerini belirten Yelkenbiçer, şunları söyledi: “Almanya, yatırım yapmak isteyen şirketler için çok cazip bir yatırım ülkesi. Avrupa’nın merkezindeki konumuyla Almanya, Avrupa’nın en aktif ekonomisine, dünyanın dördüncü en yüksek gayri safi yurtiçi hasılasına sahip. Aynı şekilde Türkiye’ye de Alman yatırımcıları bekliyoruz. Yaptığımız ziyaretlerle Türk ve Alman şirketlerinin diyalog ve ticari faaliyetlerini geliştirmek istiyoruz. Tarihi yakın ilişkiler Türkiye ile Almanya’yı birbirine bağlıyor. Bu nedenle günümüzde Almanya, Türkiye’nin en önemli ticari ortağıdır. Covid-19 nedeniyle karşılıklı ticaret hacmi 2020 yılında gerilemişti. Buna karşın pandemi sonrası iki ülkenin iş birlikleri derinleşti. Devam eden salgına rağmen Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 41.1 milyar dolar gibi rekor bir değere çıktı. Türkiye ile 27 AB ülkesi arasındaki mevcut ticaret hacminin neredeyse dörtte birini Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi oluşturuyor.”
Alman yatırımcıları Türkiye’ye bekliyoruz
‘TÜRK START-UPLARI ALMANYA’YA AÇILABİLİR’
EGİAD Melekleri Yatırım Ağı ile ilgili bilgiler de aktaran Yelkenbiçer, Türkiye’de gelecek vaat eden start-upların sayısının çok olduğunu belirterek, bu start-upların doğru adımları atmalarına imkân sağlanması ve doğru finanse edilmesiyle AB’de faaliyet gösterme potansiyellerinin yüksek olduğunu gördüklerini vurguladı. Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik çalışmaları üzerine EGİAD’ın gerçekleştirdiği projelere de değinen Yelkenbiçer, “Avrupa’daki karbon emisyonunun sıfıra indirilmesine yönelik atılan adımlar yeni arz fırsatları oluşturmakta. AB’de faaliyet gösterme hedefi olan tüm şirketlerin Avrupa Yeşil Mutabakatı konusunda araştırmaya, bilgiye ihtiyacı olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bu hususta üyelerimizin tüm süreçlerde Avrupa ile eş zamanlı ilerleyebilmesi adına takibimizi sürdürüyoruz ve gerekli faaliyetleri yürütmekteyiz” diye konuştu.
Alman yatırımcıları Türkiye’ye bekliyoruz

BAKMADAN GEÇME!