“Alman turistler başı çekiyor”

Güncelleme Tarihi:

“Alman turistler başı çekiyor”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 13:35

Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Raci Karaca, Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin ülkelere göre dağılımında Almanya'nın 1.sırayı aldığını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Düsseldorf kentinde devam eden dünyanın en büyük fuarlarından Boot 2011'a katılan 22 Türk firmasının başarılı bir şekilde ülkemizi temsil ettiklerini belirten Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Raci Karaca, bu gibi uluslar arası fuarlara katılımın ülkemizin turizm değerlerinin tanıtılması açısından önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin ülkelere göre dağılımında Almanya'nın ilk sırayı aldığını belirten Ataşe Karaca, “Başarılı fuarlar, reklam faaliyetleri, basın ilişkileri ve sektörel girişimlerin de katkısıyla 2010 yılındaki ülkemizi ziyaret eden turist sayısının yüzde 6,25’lik bir artışla yaklaşık 27,5 milyona çıktı. Ülkemize en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında 4,2 milyon kişiyle Almanya ilk sırada yer alırken, 3 milyon kişiyle Rusya Federasyonu ikinci, 2,6 milyon ile İngiltere üçüncü sırada bulunmaktadır. Bu ülkeleri İran, Bulgaristan, Hollanda, Gürcistan, Fransa , Suriye ve İtayla İzlemektedir” dedi.

TURİZM GELİRİNİN DÖRTTE BİRİ DENİZ TURİZMİNDEN

Ataşe Karaca üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de deniz turizminin talebin en yüksek olduğu turizm dallarından birisi olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: “ Ülkemizde 80’li yıllardan sonra gelişmeye başlayan deniz turizmi sağladığı sosyal ve ekonomik katkının yanı sıra ülke tanıtımına sağladığı katma değer ile genel turizm sektörü içerisinde önemli yer tutmaktadır. Ülkemizde deniz turizmi gelirleri turizm gelirlerinin yüzde 25’ini oluşturmaktadır. Deniz turizmindeki gelişmeler insanların denizden yararlanma imkanlarını artırmış dünya yat turizminin odaklaştığı önemli bölgelerden biri olan Akdeniz çanağı gerek ticari gerekse amatör yatçılar için de cazibesini her geçen gün artırmaktadır. Küçük tekneler günü birlik geziler ve kısa yatılı geziler şeklinde başlayan yatçılık, Türkiye’de diğer turizm çeşitlerine oranla uzun bir geçmişe sahip olmasına rağmen son on yılda kitle turizminin bir parçası olmuştur. Türkiye’de son derece nitelikli ve özellikle Tuzla bölgesinde dünya standartlarına uygun tekneler üretim yapan atölye ve tersaneler vardır. Türkiye'nin rakipleri ile kıyaslandığında marinacılık hizmetinin iyi ve uygun fiyatla sunduğu gözlemlenmektedir. Türkiye sahip olduğu coğrafyası, iklimi ve ekolojisi ile diğer Akdeniz ülkelerine göre çok daha avantajlı durumdadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!