Alman Störmer Adana’ya hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Alman Störmer Adana’ya hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2022 10:35

Bir derginin dünyanın farklı ülkelerinden 799 kent arasında Adana’yı emeklilerin yaşayabileceği en iyi 10 kent arasında göstermesinin ardından hukukçu Alman kadın, eşiyle birlikte Adana’ya gitti. İlk aşamada gezmeye giden çift, 6 ay Adana’da 6 ay Almanya’da yaşamayı düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

BİR Alman dergisi, çeşitli kriterlere göre 799 kenti değerlendirdi. Bu kentler arasından 10’u, emekliler için yaşanabilecek en iyi yerler listesine girdi. Listede emeklilerin favori kentleri arasında Adana da yer aldı. Araştırmanın ardından hukukçu Alman kadın Ute Störmer (51), eşi Almanya’da doğup büyüyen pedagog Yalçın Yıldız (49) ile birlikte Adana’ya gitti. Çift, el ele Adana sokaklarında tarihi yerleri gezdi, sokak müzisyenlerini dinledi. Störmer, araştırmanın ardından Adana’yı çok merak ettiğini belirterek, “Eşim Antalyalı olduğu için daha önce Antalya’ya gidiyorduk. Bu araştırmadan sonra Adana’yı merak edip buraya geldim. Çok beğendim. İnsanları çok sıcakkanlı, çok misafirperver. Adana Kebabı başta olmak üzere yemekleri çok güzel. Buranın yemeklerini çok sevdim. Seyhan Baraj Gölü’ne hayran kaldım” dedi.

Alman Störmer Adana’ya hayran kaldı

Alman Störmer Adana’ya hayran kaldı
‘HEM DOĞA HEM YEMEKLER ÇOK GÜZEL’
Şimdi gezmek amaçlı geldiğini ancak emekli olduktan sonra 6 ay burada 6 ay Almanya’da yaşamayı düşündüğünü belirten Störmer, “Benim babam İncirlik Hava Üssü yapılırken burada çalışmış. Ben o yüzden de Adana’yı merak ediyordum. Türkiye’de Antalya’nın ismi duyulmuş ama bence Adana’ya da çok turist gelmeli. Çünkü burada hem tarih hem doğa hem de yemekler çok güzel” diye konuştu.
Adana’ya ilk kez geldiğini söyleyen Yalçın Yıldız da “Ben Antalyalıyım ama Almanya’da doğup büyüdüm. Bu nedenle yazları Antalya’ya geliyorduk. Eşim Adana’yı merak edince gelmeye karar verdik. Burası çok güvenlikli, çok güzel bir şehir. Üstelik çok ucuz bir şehir. İnsanları da çok iyi” şeklinde konuştu. Yıldız, ayrıca kendisinin de Almanya’da yaşayan Türklerin sorunlarıyla ilgili kitap yazdığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!