Alman sinemasına Türk damgası

Güncelleme Tarihi:

Alman sinemasına Türk damgası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 11:11

Avrupa çapında birçok başarılı projeye imza atan yetenekli oyuncu Tim Seyfi, Almanca yazan ünlü yazar Akif Pirinçci'nin romanından sinemaya uyarlanan “Die Tür” (Kapı) adlı filmde oynadı.

Haberin Devamı

BAŞARILI oyuncu Tim Seyfi (38), diğer adıyla Timur Seyfettin Ölmez, sezonun iddialı yapımlarından biri olan “Die Tür” (Kapı) filmi ile yeniden hayranları ile buluşuyor. İki defa ertelendikten sonra 26 Kasım'da vizyona girecek olan film, ünlü yazar Akif Pirinçci'nin 2001 yılında yayınlanan “Die Damalstür” (Geçmişin Kapısı) adlı romanından uyarlandı. Yönetmenliğini "Kebab Connection” adlı filmi ile tanınan Anno Saul'un üstlendiği filmde Tim Seyfi, Max Oelze rolünü canlandırıyor.

YAZAN DA OYNAYAN DA TÜRK
Bir Türk yazarın romanından esinlenerek senaryolaştırılan bir filmde Türk oyuncu olarak yer almaktan büyük bir haz duyduğunu anlatan Tim Seyfi, heyecanını şu şekilde dile getirdi:
“Film yaklaşık 200 sinemada birden gösterime girecek. Film için Akif Pirinçci'nin Die Damalstür adlı romanı senaryolaştırıldı. Kendisi ile çekimlerde tanıştık. Mükemmel bir insan. Yazdığı hikayeler zaten olağanüstü. Bu projede yer almaktan çok gurur duyduğumu söyledim ve kendisiyle 'İki Türk olarak Almanlara yeteneğimizi gösteriyoruz. Sen yazıyorsun, ben oynuyorum' diyerek şakalaştık. Olağanüstü Türk kökenli oyuncular, yönetmenler ve yazarlar var artık piyasada.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!